Search

Hrazda na přítahy (Pull Up Bar) | Jak vybrat nejlepší hrazdu na přítahy

Přítahy na hrazdě jsou jedním z nejstarších a nejběžnějších cviků v tréninkovém prostředí. Hrazda na přítahy prošla řadou unikátních stylistických evolucí.

Jednoduchost provedení a snadná dostupnost struktury, která by umožnila řešit takové cvičení, z přítahů na hrazdě rychle učinila jedno z nejznámějších cvičení na světě.

V tomto článku vás krok za krokem provedeme hledáním správného typu komerčně dostupné hrazdy pro přítahy.

Jak se hrazda na přítahy vyrábí

Může se to zdát jako samozřejmá otázka, ale ujišťuji vás, že tomu tak není. Pokud jste se rozhodli doplnit svou domácí posilovnu o nějaké to tréninkové vybavení, hrazda pro přítahy by měla být jednou z prvních věcí, které si pořídíte.

Proč si koupit hrazdu pro přítahy

Pro mnoho dobrých důvodů, které zahrnují:

  1. Ekonomickou stránku
  2. Jednoduché použití
  3. Snadnou konfiguraci
  4. Četné možnosti tréninku

Na rozdíl od mnoha jiných volných cviků, které lze provádět bez tréninkového vybavení, nelze přítahy provádět bez pomoci hrazdy pro přítahy nebo nějakého jiného druhu přizpůsobené podpory.

Proč by měl přítahy dělat každý

Přitahování neboli trakce je cvičení s volným tělem, které napodobuje pohyby v každodenním životě a lze ho využít jak při sportu, tak při práci. Nejčastěji se používá k budování svalové hmoty a zesilování horní části těla a je k tomuto účelu velmi účinné.

Nejlepší výsledky obvykle přináší vyvážený přístup k tréninku. Zařazením přítahů do rutiny zlepšíte obrovský seznam svalů, a to jak zad, tak paží.

Kde si hrazdu na přítahy zakoupit

Zakoupením u dodavatele sportovního vybavení, jako je například kingsbox.com.

Než se rozhodnete koupit si hrazdu na přítahy, měli byste si uvědomit, jak se hodí do vašeho tréninkového prostoru. Hrazda pro přítahy by měla sloužit k tomu, abyste mohli zvedat celé tělo nahoru pomocí svalů zad, paží a ramen.

  1. Materiál
  2. Cena
  3. Hranice vnitřního manipulačního prostoru

To jsou jen některé z věcí, které je třeba vzít v úvahu při nákupu hrazdy na přítahy.

Typy hrazd na přítahy

Hrazdy na přítahy (neboli pull-upy) jsou k dispozici v různých tvarech a velikostech. Kromě toho se může výrazně lišit i jejich konfigurace. Proto vám doporučujeme, abyste si dobře rozmysleli, kam se je rozhodnete umístit.

Uvedli jsme různé typy hrazd pro přítahy s jejich výhodami a nevýhodami. Zbývá jen najít hrazdu na přítahy, která bude vyhovovat vašim potřebám.

Hrazda na přítahy pro montáž na stěnu

Klikněte na obrázek a přejděte na produkt.

Spolehlivá hrazda na přítahy je jedním z nejoblíbenějších zařízení v každé domácí posilovně. Můžete ji připevnit na zeď nebo na strop podle svých představ. Boční držáky jsou vyrobeny z oceli 50 mm x 50 mm, tyč má průměr 33 mm. Délka hrazdy je 116,5 cm, hloubka 90 cm a výška 58 cm.

Instalace je snadná a neměla by vám zabrat více než 30 minut. Budete potřebovat šroubovák, šrouby do zdi, ruční vrtačku a metr.

Pouze s tímto produktem můžete provést kompletní trénink. Proto nabízíme velmi nízkou cenu, abychom mohli všem fitness nadšencům zpřístupnit skvělý výrobek vhodný i pro domácí použití.

Skládací hrazda na přítahy

Klikněte na obrázek a přejděte na produkt.

Naší specialitou je neustálé hledání řešení problémů našich zákazníků. Proto jsme vytvořili první hrazdu na přítahy na světě, která je ideální pro všechny domácí posilovny a malá studia, kde není dostatek místa pro pevné konstrukce.

Víme, že cviky, jako jsou cviky pull-up, muscle-up a podobně, vyžadují pevné konstrukce. Proto jsme vyrobili bezpečné a prostorově úsporné tréninkové zařízení: skládací hrazdu na přítahy.

Tato skládací hrazda zabírá v zavřeném stavu pouhých 25 cm!

Při vodorovné poloze hrazdy je její délka 100 cm, což umožňuje nerušené provádění všech cviků.

Tato posilovací tyč je vyrobena výhradně z oceli, má nosnost až 500 kg, je práškově lakovaná, a proto odolná vůči korozivním látkám, jako je pot, křída atd., a lze ji namontovat v požadované výšce.

Modulární hrazda pro přítahy

barra per trazioni e pull up modulare

Klikněte na obrázek a přejděte na produkt.

Přiznejme si to – pokud nemáme dostatek místa na instalaci konstrukce v posilovně, musíme zajistit alespoň hrazdu na přitahování. Při tréninku na podlaze má toto nářadí zásadní význam: k přítahům ještě přidáme kliky, dřepy, některé cviky plank a cviky na břišní svaly a brzy dosáhneme požadované úrovně intenzity.

V nabídce najdete mnoho hrazd na přítahy, ale tato naše hrazda nabízí více: a ve skutečnosti je kompatibilní se všemi doplňky řady Royal, které jsou obvykle upevněny na sloupcích klecích. Na hrazdu pak můžete namontovat úchyty cannonball, hrazdu multigrip bar a mnoho dalšího.

Hrazda na přitahování z přírodního dřeva

Barra per trazioni in legno naturale

Klikněte na obrázek a přejděte na produkt.

Pokud jste příznivci přírodních materiálů a tato láska se zrcadlí i ve vaší posilovně, můžete nyní svou sestavu vybavit dřevěnými hrazdami na přítahy.

Jsou o něco větší, což znamená, že kromě zádových svalů posílíte i úchop. Jsou vhodné pro konstrukce řad Royal i Mighty.

Zalomená hrazda s úchyty Angled Grip Bar

Angled grip bar Barra da pull up

Klikněte na obrázek a přejděte na produkt.

Věděli jste, že i pouhými přítahy můžete trénovat různé svalové skupiny?

Představujeme produkt, se kterým to můžete udělat: V tomto případě se jedná o zalomenou hrazdu s úchyty, která se montuje na profily ocelové konstrukce (klece) nebo na modulární hrazdu PU Bar Modular.

Práce svalů se bude lišit podle našeho úchopu. Vezmeme-li v úvahu široký úchop, procvičíte více dorzální svaly, zatímco při těsném úchopu budou velkou práci odvádět bicepsy.

Hrazda Fat Grip Bar

Fat Grip Pull Up Bar Barra per trazioni oversize

Klikněte na obrázek a přejděte na produkt.

Již nějakou dobu prodáváme činky s nejsilnějším průměrem objímky, takže se zdálo správné uvést na trh i činku pro silnější trakci. Hrazda s větším průměrem vede k mnoha výhodám: od nejlepšího tréninku úchopu až po alternativní svalovou výzvu.

Dokonce i zkušení sportovci získají díky této hrazdě na přitahování svalovou hmotu.

Hrazda PU Fat Grip vznikla jako samostatná tyč, takže ji můžete instalovat na stávající konstrukce, ale samozřejmě ji můžeme přidat k vašemu stojanu Mighty již ve fázi návrhu.

Rychle přizpůsobitelná hrazda na přítahy Quick fit pull up bar

Barra per Pull Up Quick Fit barra per trazioni da rig

Klikněte na obrázek a přejděte na produkt.

Strávili jste spoustu času plánováním své posilovny, představovali jste si strukturu, která bude její součástí, a tréninky, které budete provádět. Výška, ve které jste namontovali hrazdu pro přítahy, se zdála být ideální, ale nyní jste si uvědomili, že mnoho vašich zákazníků na ni nedosáhne. Nebo vás možná napadlo zavést funkční cvičení pro děti.

V tomto případě je rychle přizpůsobitelná hrazda Quick fit pull up bar tím pravým nástrojem pro vás!

K montáži stačí použít dva kolíky (dodávají se zdarma) a připevnit je do požadované výšky. Pro demontáž stačí ty dva kolíky odstranit.

Koule na hrazdě Ball for pull-ups and pull-ups

Sfera per trazioni e pull up

Klikněte na obrázek a přejděte na produkt.

Koule na hrazdě Kingsbox Sphere Pull up je kompatibilní se všemi konstrukcemi řady klecí Royal a klecí Mighty a je vhodná pro lezce, gymnasty i sportovce. S tímto malým nářadím získá vaše posilovna novou stanici pro provádění přítahů.

Čelně montovaná hrazda Face Mount bar for pull ups

Barra Face Mount per trazioni e pull up

Klikněte na obrázek a přejděte na produkt.

Tato hrazda pro přítahy se snadno instaluje na všechny klece řady Mighty a lze ji nastavit do požadované výšky. Montáží hrazdy na přítahy od Kingsboxu na každou stranu zařízení vaší klece získáte dvě další pozice pro přitahování.

Stojan Royal squat rack sx-15 II

Squat rack con barra da pull up.

Klikněte na obrázek a přejděte na produkt.

Stojan na dřepy Royal Squat Rack SX-15 II. od KingsBoxu je vyroben z vysoce kvalitních ocelových profilů o rozměrech 60 mm x 60 mm x 3 mm, což znamená, že snadno unese až 450 kg a více.

Do stojanu jsme také přidali hrazdu pro cviky pull-up nebo muscle-up. S tímto produktem budete mít možnost cvičit v úhlu 360 stupňů.

Můžete se také rozhodnout, že na každý sloupek stojanu přidáte bumpery a dodáte mu tak tím další stabilitu.

Otočná hrazda Pull Up Pull Up Bar

Barra da Pull Up Rotante

Klikněte na obrázek a přejděte na produkt.

Pokud znáte značku KingsBox, pravděpodobně víte, že náš tým inženýrů neustále hledá inovativní nápady pro naše funkční zařízení.

Jedním z těchto nápadů je otáčející se hrazda na přítahy. Lze ji namontovat na libovolnou sestavu klecí KingsBox řady Mighty nebo na stojany a umožňuje simulovat lezení na sestavě Monkey Bar Rig, čímž se maximálně využije dostupný prostor.

Trojúhelníková hrazda Pull Up Bar Triangle Bar

Barra da Pull Up Triangle Bar

Klikněte na obrázek a přejděte na produkt.

Hrazda KingsBox Triangle Bar je kompletně navržena a vyrobena v Evropě a je kompatibilní se všemi konstrukcemi klecí.

Může tedy nahradit jakoukoli hrazdu Pull-up, ve skutečnosti je k dispozici ve standardních velikostech od 1100 mm a 1700 mm. Díky tomuto článku již nebudete muset přemýšlet o nastavení hrazdy pro přítahy do správné výšky pro sportovce, který na ni půjde trénovat, protože sama hrazda vám nabídne možnost trénovat na dvou různých výškách.

Kromě toho budete mít díky tomuto článku možnost trénovat s přítahy, i když činka spočívá na konstrukci.

Sbarra Pull Up Multi Grip

Klikněte na obrázek a přejděte na produkt.

Naše nová hrazda je velmi praktická, lze ji použít k provádění přítahů s širokým nebo úzkým úchopem a cviky chin ups. A je kompatibilní se všemi našimi konstrukcemi Mighty. Vzdálenost mezi jednotlivými úchyty je 166 mm.

Shrnutí

V tomto skvělém článku jsme vám ukázali, kolik variant je možné si zakoupit ohledně hrazd na přítahy. Teď už máte jasno, stačí si jen vybrat tu, která nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Sommario
Nome articolo
Hrazda na přítahy (Pull Up Bar) | Jak vybrat nejlepší hrazdu na přítahy
Descrizione
Přítahy na hrazdě jsou jedním z nejstarších a nejběžnějších cviků v tréninkovém prostředí. Hrazda na přítahy prošla řadou unikátních stylistických evolucí. Jednoduchost provedení a snadná dostupnost struktury, která by umožnila řešit takové cvičení, z přítahů na hrazdě rychle učinila jedno z nejznámějších cvičení na světě.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!