Sök

Crosstraining | Hur man köper rätt utrustning för boxen

I den första delen av vår guide: CrossTraining Box | Låt oss designa det tillsammans med råden från säljteamet såg vi hur man väljer rätt rum, höjderna, storleken på träningsområdet och vilken utrustning vi ska köpa för att starta vårt entreprenöriella äventyr i en värld av funktionell fitness.

Men nu är det dags att vara lite mer specifik och verkligen förstå hur mycket utrustning man ska köpa baserat på antalet användare som kommer att delta i våra träningsklasser.

Crosstraining klasser

Om vi har bestämt oss för att öppna en box betyder det att förutom det öppna gymmet kommer vår kärnverksamhet att ske genom att ha klasser.

Vad är klasser? Ett maximalt antal personer för varje träningspass som vara från 60 till 90 minuter där en tränare håller en klass med maximalt antal personer. Vanligtvis överstiger sådana klasser aldrig 20/30 element.

Fördelarna med att delta i en klass är många, alla utövare följs noggrant under träning av en tränare, ibland till och med två.

Genom att delta i en träningsgrupp som denna kan du bilda vänskapsrelationer som kan fortsätta även efter träningen.

Hur en klass äger rum

Klassen (träningspass) har en varaktighet som vi sa kan variera från 60 till 90 minuter. Under denna tidsperiod hittar du den första delen tillägnad muskeluppvärmning, den centrala delen tillägnad förbättring samt förbättring av en färdighet och den sista delen tillägnad dagens träning.

Classe di CrossFit

Vilken träningsutrustning ska användas under träningen

Som vi redan har förklarat i den första delen av vår guide är de nödvändiga träningsverktygen för övningarna många, här är den fullständiga listan:

 1. Rigg
 2. Ghd
 3. Skivstångsstänger
 4. Viktskivor
 5. Kettlebbells
 6. Hantlar
 7. Med Boll
 8. Plyobox
 9. Rodd
 10. Assault Bike
 11. Air Runner
 12. Bike Erg
 13. Sky Erg
 14. Hopprep
 15. Rep
 16. Stridsrep
 17. Atlassten
 18. Slam boll

King Home Gym Set

Det här är de verktyg och anläggningar som du hittar i en respektabel crosstraining box.

Hur mycket utrustning ska man köpa till sin box

När vi når det ödesdigra beslutet att köpa utrustningen till vår crosstraining box kan vi hamna vilse och göra misstaget att köpa för mycket eller för lite material. I den andra delen av guiden tillägnad öppnandet av en crosstraining box kommer vi tillsammans att se hur man beräknar den utrustning som ska köpas utan slöseri. Genom att analysera varje produkt en efter en.

Rigg för crosstraining

Som vi redan har sett i den första delen av vår guide är riggen ett av de grundläggande verktygen för en crosstraining box, dess position kan vara antingen central eller självbärande i sidled eller lutad mot väggen och fixerad genom speciella stöd.

Du bör ha i åtanke att när du väljer en position snarare än en annan tar det också upp utrymme. Låt oss ta som exempel en crosstraining box som har bestämt sig för att rymma 16 personer per klass.

Hur stor ska en rigg vara för att bekvämt rymma 16 användare? En rigg för 16 användare måste ha minst 8 pull-up-stänger, så att användarna kan växla under WOD.

Rig da CrossFit Kingbox

Upptäck alla våra riggar som finns att köpa

Ghd

GHD är ett av verktygen som inte får saknas i en crosstraining box, men dess viktiga storlek matchar inte alltid boxens storlek. Men vi rekommenderar att du tar minst en GHD för varannan person som deltar i klassen. Så för en klass på 20 personer kan vi köpa 1 GHD.

Fortified GHD

Upptäck alla våra GHD:er som finns att köpa här

Skivstångsstänger

Balansen är lite mer komplex eftersom det som ni vet finns balansstänger för både män och kvinnor, av olika vikt. 20kg för herrar och 15kg för damer.

Uppenbarligen vet vi inte i förväg hur många kvinnliga och manliga användare som kommer att delta i träningsklasserna, så för att övervinna detta problem är det alltid bra att köpa ett antal rockers som överstiger det maximala antalet användare med 50%.

När det gäller en klass på 20 personer är normen att köpa 15 rockers för män och 15 rockars för damer för att vara på dem säkra sidan ifall klasser där det finns fler utövare av ett kön.

Bilanciere olimpionico da CrossFit KingsBox

Olympic Rocker Man Kingsbar II

Queens Bar Bilanciere da CrossFit Femminile

Women’s Olympic Barbell Bar Queens

Viktskivor

Man kan aldrig ha för många viktskivor 🙂 Så lyder talesättet. Skämt åsido, att ha ett tillräckligt antal viktskivor för att utföra alla dina deltagares träningar är avgörande. Vi rekommenderar alltid att du köper en minimivikt på 100 kg viktskivor per enskild användare så att du till exempel kan erbjuda dem under de mest utmanande tyngdlyftningspassen,.

Vilken viktskiva ska man välja mellan?

Det finns olika typer av viktskivor att välja mellan, från de dyraste och mest professionella tävlingsserierna till Hi Temp och Royal. Valet faller i princip alltid fritt på vilken typ av kunder du har och platsen.

Till exempel : Högdensitetsgummit hos våra Hi-Temp-viktskivor, som går igenom en speciell vulkaniseringsprocess, gör att dessa viktskivor kan studsa lågt och kontrollerat. Den kontrollerade och låga studsen säkerställer lång livslängd på skivorna, förhindrar skador på golv och utrustning och hjälper till att undvika skador på dem som använder dem och minskar särskilt buller under fallen.

Detta är viktigt om du delar ditt eget träningssutrymme med andra företag. Här är några av de viktskivor som finns att köpa i vår butik:

Bumper Plate Competition

Bumper Plate Hi Temp

Bumpers Plate Hi Temp da CrossFit

Bumper Plate Royal

Bumper Plate Royal KingsBox da CrossFit

Kettlebbells

När det gäller skivstänger finns det olika vikter som passar mer eller mindre alla damer. Men vi känner många idrottare som inte har några problem med att använda 24 kg Kettlebbells, men vi vet också att detta inte alltid händer i de klassiska Crosstraining boxarna, där vi för det mesta hittar nybörjare. Så en fråga uppstår.

Vilka Kettlebells ska man köpa

Svaret är mer, ”hur många” kettlebbells ska man köpa än vilka. Vanligtvis är vikterna på kettlebbells följande:

 1. 4 kg (handtagsdiameter: 29,2 mm)
 2. 6 kg (handtagsdiameter 31,3 mm)
 3. 8 kg (handtagsdiameter 32,9 mm)
 4. 10 kg (handtagsdiameter 32,9 mm)
 5. 12 kg (handtagsdiameter 35,9 mm)
 6. 16 kg (handtagsdiameter 37,9 mm)
 7. 20 kg (handtagsdiameter 37,9 mm)
 8. 24 kg (handtagsdiameter 37,3 mm)
 9. 28 kg (handtagsdiameter 37,3 mm)
 10. 32 kg (handtagsdiameter 39,1 mm)

Med tanke på att under de flesta övningarna används en enda KB (även om det inte alltid är fallet) föreslår vi att du köper ett amta vikter som är markerade i rött och som motsvarar antalet genomsnittliga användare som du planerar kommer att delta i klasserna.

Med en enkel beräkning: 20 personer per klass = 20 KB.

Tillgängliga typer av Kettlebbells

I grund och botten finns det två huvudtyper av Kettlebbells tillgängliga på marknaden: Kettlebbells Competitions och Kettlebbells Supreme. Valet är som alltid efter egen smak, men det är värt att titta närmare på modellerna som finns tillgängliga i vår butik. Här är de:

Supreme Kettlebell KingsBox

Supreme kettlebell

KingsBox Competition Kettlebell 2.0

Kettlebell da competizione Cross Training

Slutsats DEL II

Vi har nått slutet av den andra delen av guiden till öppnandet av en crosstraining box. Hoppas du fått lite klarhet nu om vilken typ av utrustning som behövs och särskilt om de kvantiteter som vi hypotetiskt borde köpa för att inte göra misstag.

Stanna kvar!

Missa inte del III av vår guide där vi kommer att fortsätta prata om mängden utrustning att köpa för att göra din perfekta box. I nästa guide kommer vi att prata om

Hantlar, Med bollar, plyobox, rodd, Assault Bike, Air Runner, Bike Erg, Sky Erg och mycket mer.

Sommario
Nome articolo
Crosstraining | Hur man köper rätt utrustning för boxen
Descrizione
Men nu är det dags att vara lite mer specifik och verkligen förstå hur mycket utrustning man ska köpa baserat på antalet användare som kommer att delta i våra träningsklasser.
Nome autore
Kingsbox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!