Sök
CleverFit Ljubljana Case Study

Clever Fit: Först Ljubljana, sedan världen!

När representanterna för fitnesskedjan Clever Fit Slovenia kontaktade oss blev vi överlyckliga! Hur kunde vi inte vara det? Clever fit är en av de ledande fitnesskedjorna i Europa med mer än 460 studior i Tyskland, Österrike, Schweiz, Tjeckien och naturligtvis i Slovenien. Deras förstklassiga gym har cirka en miljon medlemmar, och företaget planerar en enorm expansion och är på väg att äga tusentals gym. Dessa mål är ambitiösa, och vi älskar det! Vi hjälpte dem att utrusta deras nya fitness Clever FitLetališka ulica i Ljubljana, och senare även fitnesscentret i Kranj. Andra gemensamma planer som vi redan ser fram emot finns på båda våra scheman.

Början på en underbar historia …

”Vem kontaktade oss? Fitnesskedjan Clever Fit? Katarina, skojar du med oss?”

frågade mina kollegor mig när jag berättade vem som ville jobba med oss. I november 2021 kontaktade de oss och berättade att de litar på tillverkare som kan erbjuda dem kvalitetsutrustning för att utrusta sina gym och lokala leverantörer som tillverkar sin utrustning i Europa. Kedjan erkände oss som ett varumärke som  kunde arbeta med dem eftersom vi uppfyllde alla deras kriterier: vi var ”lokalbefolkningen” och hade utmärkt service och produktion i Slovenien.

De var nöjda med att stålprodukterna nästan i sin helhet produceras i Slovenien, vilket innebär att strukturerna och enheterna har hög kvalitet, är snabbt tillgängliga och flexibla. De var också nöjda med vår kundsupport och naturligtvis frågade de också om installationsalternativen och om vår eftermarknadsservice. En fitnesskedja som Clever fit lämnar inget åt slumpen.

I december 2021 började hjulet verkligen att snurra när företagsrepresentanter besökte oss i Sežana, Slovenien. Vi visade dem våra kontor, vårt lager och vårt showroom. Det var tack vare showroomet som de äntligen bestämde sig för att arbeta med oss, och samma vecka tecknade vi ett kontrakt.

Första testet: Clever Fit Letališka

Vi började förbereda oss för vårt första gemensamma projekt, ett helt nytt och för närvarande det största slovenska fitnesscentret i Clever Fit-kedjan: Clever Fit Letališka. Först presenterade de sina önskemål – de ville ha något unikt, något som Slovenien inte har sett tidigare, något som kommer att skilja dem från andra fitness- och fitnesskedjor i Slovenien. De anförtrodde oss också sina problem: utrymmet på övervåningen hade ingen hiss och skiljeväggarna var inte lämpliga för fixering av väggkonstruktioner.

Deras önskemål kunde snabbt förverkligas med två innovativa KingsBox-produkter: som den första och hittills enda fitnesscentret i Slovenien kan de skryta om vår The Mad King och Mighty Squat Pulley System (SPS) som installerades i en gammal, transformerad industrihiss. The Mad King har förstås en egen tron – på balkongen med utsikt över den funktionella delen av gymmet.

Bristen på bärande väggar orsakade oss inga problem, tvärtom! Det funktionella fristående racket i en iögonfallande orange färg är nu centrum för uppmärksamheten och väntar på att praktikanterna ska utföra pull-ups, prova att klättra på Monkey-profilerna, använda racket medan de utför övningar med skivstång…och listan fortsätter.

En utmaning för våra installatörer

I februari förbereddes alla produkter och vårt team av erfarna installatörer informerades om att den här gången skulle installationen ske mycket nära – i Ljubljana. Men som representanterna för fitnesskedjan berättade för oss redan i början: all utrustning måste bäras uppför trappan. Lyckligtvis var Clever Fit-teammedlemmar också beredda att hjälpa oss och tillsammans lyckades vi! Den största utmaningen var The Mad King (som vanligtvis levereras redan monterad)! Till skillnad från våra andra produkter är monteringen komplex, tar 8 timmar och inkluderar svetsning och andra tekniska procedurer. Som referens väger The Mad King 400 kilo, så du kan föreställa dig vilken utmaning det var! Vi tog itu med problemet genom att delvis förmontera enheten och slutligen montera den på plats.

Öppningen blev en succé och vi blickar redan in i framtiden!

Teamet som deltog i projektet blev också inbjudna till öppnandet av fitnesscentret, där de stolt observerade entusiasmen i ögonen på representanterna för fitnesskedjan Clever fit. Samarbetet har gett stor tillfredsställelse för både KingsBox-teamet och representanterna för Clever fitnesskedjan. Vi är övertygade om att Letališka-projektet bara var det första av många! Clever Fit planerar trots allt att uppgradera de befintliga träningsanläggningarna och bygga nya, varav den första förväntas vara den i  Maribor. Vi kan knappt bärga oss!

Sommario
Nome articolo
Clever Fit: Först Ljubljana, sedan världen!
Descrizione
När representanterna för fitnesskedjan Clever Fit Slovenia kontaktade oss blev vi överlyckliga! Hur kunde vi inte vara det? Clever fit är en av de ledande fitnesskedjorna i Europa med mer än 460 studior i Tyskland, Österrike, Schweiz, Tjeckien och naturligtvis i Slovenien.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!