Zoek

Installeren van een 10 m lang stalen plafondrooster zonder steunpilaren

In de medische en de farmaceutische industrie liggen de lat bijzonder hoog. Dit geldt uiteraard ook voor Roche Diagnostica, een ander succesvol bedrijf waarmee we de eer hebben gehad samen te werken. Alleen al de waarden en de visie van het bedrijf getuigen van het feit dat de kwaliteit van hun producten (ze ontwikkelen momenteel trouwens een vaccin tegen het nieuwe coronavirus) en het werk van hun medewerkers honderd procent moet zijn. Uiteraard gelden de hoge normen ook voor alle leveranciers waarmee het bedrijf samenwerkt.

Bewonderenswaardige bedrijven zoals Roche Diagnostica zorgen voor al hun werknemers en hun behoeften in ruil voor de inspanningen die zij zich getroosten – daarom gaf Roche Diagnostica zijn werknemers een fitnessruimte in het administratiegebouw en noemde het “Work and Balance”.

De klant had drie eisen:

  • de stalen structuur moet aan het plafond worden bevestigd, zonder ondersteunende kolommen, zodat zoveel mogelijk ruimte beschikbaar is voor vrije training en TRX-oefeningen,
  • Toch moet het rek (als we het al zo kunnen noemen! 😊) er prachtig uitzien,
  • de prijs moest zo laag mogelijk zijn. Natuurlijk hebben zich ook enkele andere bedrijven voor het project aangemeld, zodat wij een goede prijs moesten bieden zonder aan kwaliteit in te boeten.

Uitdaging:

Voor de eerste keer werden onze ingenieurs geconfronteerd met een klant die wenste dat het volledige rek alleen aan het plafond zou worden bevestigd. Dit was niet zomaar een gek verzoek van de klant, want er zaten goede redenen achter: de ruimte bestemd voor de fitnessruimte heeft vloerverwarming; bovendien zouden de pilaren de vrije training en oefeningen met TRX-banden hinderen. Wat wel wat ongemakken veroorzaakte was de lengte: de structuur strekt zich uit over 10 meter plafond!

Oplossing:

We moesten het advies inwinnen van een bouwkundig ingenieur; met zijn aanbevelingen en hun eigen kennis gingen onze ingenieurs aan de slag. Op drie plaatsen werd de structuur aan het plafond bevestigd met op maat gemaakte pilaren, en aan weerszijden werden nog twee muurstaten toegevoegd, die geen ondersteunende functie hebben en ook niet aan de grond zijn bevestigd, maar zeer nuttig zijn voor functionele oefeningen en stretching.

Bij de planning van de structuur moesten we ook rekening houden met de mogelijkheid van verdere uitbreiding van het rek.

Conclusie:

Ondanks alle berekeningen en 3D-tekeningen stonden we tot aan de montage op scherp. Maar zodra we vanuit het bedrijf werden gecontacteerd, overviel ons een golf van opluchting: de klant was onder de indruk van de unieke, uiterst stabiele en prachtige structuur!

De klant Roche Diagnostica prees ook onze afdeling klantenondersteuning, omdat de communicatie soepel en snel verliep en de klant altijd op de hoogte werd gehouden van alle stappen.

Het enthousiasme was wederzijds, we waren ook onder de indruk van het professionalisme van de klant, aangezien we voor het eerst de gelegenheid hadden om met zo’n grote multinational te werken. Wij bevelen deze ervaring aan iedereen aan. Bovendien hebben we nog nooit zo’n constructie gedaan en uitdagingen als deze zijn voor onze ingenieurs als een kers op de taart van de dagelijkse taken.

Sommario
Nome articolo
Work and Balance: een casestudy van een fitnesscentrum op kantoor
Descrizione
In de medische en de farmaceutische industrie liggen de lat bijzonder hoog. Dit geldt uiteraard ook voor Roche Diagnostica, een ander succesvol bedrijf waarmee we de eer hebben gehad samen te werken.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!