logo-blog-kingsbox
SHOP

Work and barbell, zanimiv primer telovadnice v pisarni

V zdravstvu in farmacevtiki so standardi izredno visoki, kar seveda velja tudi za Roche Diagnostics, še eno izmed uspešnih podjetij, s katerimi smo imeli čast sodelovati. Že vrednote in vizija podjetja pričata o tem, da morata biti kakovost njihovih izdelkov in delo njihovih zaposlenih stoodstotna. Seveda visoka merila veljajo tudi za vse dobavitelje, s katerimi sodelujejo.

Odlična podjetja kot je Roche Diagnostics v zameno za trud, ki ga vlagajo zaposleni, poskrbijo za vse njihove potrebe – zato so jim namenili telovadnico v upravni stavbi ter jo poimenovali »Work and barbell«.

Naročnik je imel tri zahteve:

  • jeklena struktura mora biti pritrjena na strop, brez podpornih stebrov, tako da je na voljo čim več prostora za prosto vadbo in TRX vadbo,
  • kljub temu mora kletka (če jo lahko sploh tako imenujemo! 😊 ) izgledati zelo lepo,
  • cena mora biti čim nižja. Seveda se je za izvedbo projekta potegovalo še nekaj drugih podjetij, zato smo morali ponuditi ugodno ceno, ne da bi na to račun trpela kakovost.

Izziv:

Prvič so se naši inženirji soočili z zahtevo naročnika, da je celotna kletka pritrjena le na strop. To ni bila kakšna modna muha naročnika, pač pa je za to imel dobre razloge: prostor, namenjen telovadnici, ima talno gretje, poleg tega bi stebri motili proste treninge in vadbo s TRX trakovi. Kar je nam povzročilo nekaj preglavic je bila dolžina: struktura se razteza čez 10 metrov stropa!

Rešitev:

Pridobiti smo morali mnenje statika; opremljeni z njegovimi priporočili in lastnim znanjem so se strojniki lotili dela. Na treh mestih so strukturo s po meri izdelanimi stebrički pritrdili v strop.

Ob načrtovanju strukture smo v obzir morali vzeti tudi možnost nadaljnje širitve kletke.

Zaključek:

Kljub vsem izračunom in 3D izrisom smo bili vse do montaže na trnjih. A takoj ko so nas iz podjetja kontaktirali, se nam je odvalil kamen od srca: naročnik je bil navdušen nad unikatno, izredno stabilno in čudovito strukturo!

Naročnik Roche Diagnostics je pohvalil tudi naš oddelek za podporo strank, saj je komunikacija potekala tekoče, hitro, naročnik je bil vedno obveščen o vseh korakih.

Navdušenje je bilo obojestransko, tudi mi smo bili navdušeni nad profesionalnostjo naročnika, prvič smo imeli priložnost delati s tako velikim multinacionalnim podjetjem in to izkušnjo svetujemo vsakomur. Poleg tega nismo nikoli prej še delali takšne strukture in takšni izzivi so za naše inžinerje kot češnjica na vrhu torte vsakodnevnih obveznosti.

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!