Zoek

Casestudie: Royal Hip Thruster

Wist u dat de grootste (niet de langste!) spier de zogenaamde grote bilspier (Latijn: musculus gluteus maximus) is?

En niet zonder reden. Deze spier is, samen met zijn (kleinere) zusjes gluteus minimus en gluteus medius, verantwoordelijk voor strekken, externe rotatie en heupabductie. Hij zorgt voor dagelijkse bewegingen zoals opstaan uit een stoel, traplopen, sprinten over de weg, rechtop staan in een militaire formatie of – als we geluk hebben – het uitvoeren van geavanceerde Kamasutra houdingen.

We hebben de Royal Hip Thruster gemaakt juist omdat we ons bewust zijn van het belang van het versterken van de spieren van de achterste keten. Het is geschikt voor recreatieve sporters die in hun garage trainen, maar ook voor sporters die in het stadion trainen en voor degenen die naar de sportschool gaan. Ze zullen allemaal hun sportresultaat en de kwaliteit van hun beweging verbeteren. Laat me niet eens beginnen over het verkrijgen van een mooie knotvorm (althans die van vrouwen) …

Ons doel? Een gemakkelijke oplossing op de markt brengen. Dit wordt de Royal Hip Thruster.

Reeds bij een snelle inspectie van de wedstrijd merkte ik dat hun oplossingen onlogisch en sommige zelfs gevaarlijk zijn. Ik miste vooral de gemakkelijke verplaatsing met behulp van wielen, de mogelijkheid om zich aan te passen aan verschillende hoogtes van de cursisten en de mogelijkheid om het toestel verticaal op te vouwen wanneer het niet in gebruik is. En laten we de esthetiek niet vergeten! Dit is net zo belangrijk als bruikbaarheid… net als bij de kont! Ik heb me dus tijdens de ontwikkeling op al deze tekortkomingen geconcentreerd en geprobeerd ze te verhelpen.

Met zorgvuldige planning konden we de Royal Hip Thruster op de markt brengen, die de mogelijkheid biedt zich aan te passen aan verschillende hoogtes, kan worden opgeborgen in een positie die iets meer dan 0,2 vierkantjes meter vloeroppervlak inneemt en – dankzij ingebouwde wielen – gemakkelijk kan worden verplaatst in de trainingsruimte. Bovendien kunnen er elastieken aan het toestel worden bevestigd in wel vier verschillende posities, wat de moeilijkheidsgraad van sommige oefeningen verhoogt.

Als u zich tijdens de training afvraagt waarom u zich ondanks de extra belasting van de band of de belasting toch comfortabel voelt, dan ligt het antwoord in de rugleuning. Het kussen van de rugleuning is 25° gekanteld, wat voor een betere ondersteuning zorgt, en bijgevolg is het gevoel tijdens de training aangenamer. Gelooft u me niet? Probeer het eens! 😊

Het frame van de Hip Thruster is gemaakt van vierkante stalen profielen en 5 mm dikke lasergesneden stalen platen. De stalen platen bevestigen dat dit inderdaad een KingsBox product is. Alle metalen onderdelen zijn bedekt met de bekende zwarte poederverf, bestand tegen krassen en slijtage. Het kussen (ja, het kussen dat u zo’n goed gevoel geeft) past zich perfect aan het lichaam aan dankzij de speciaal geselecteerde vulling. En voor de kers op de taart hebben we een KingsBox patch in het kussen genaaid en het de ere rang van een lid van de KingsBox apparaten gegeven, net als in het leger.

Auteur: Nik Stegel

Sommario
Nome articolo
Casestudie: Royal Hip Thruster
Descrizione
We hebben de Royal Hip Thruster gemaakt juist omdat we ons bewust zijn van het belang van het versterken van de spieren van de achterste keten.
Autore
Nome autore
Kingsbox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!