Sök

Vad är ett krökt löpband och varför ska du använda ett

Det böjda löpbandet är en ny modell av löpband som blir alltmer populärt i alla gym i världen. Dess egenskaper är revolutionerande och kräver inte el för att fungera. Den böjda löpytan erbjuder en helt annan upplevelse än ett traditionellt motoriserat löpband.

Det självförsörjande löpbandet gör att du kan springa naturligt precis som om du sprang utomhus. Egenskapen hos detta böjda löpband eller treadmill (för älskare av det engelska språket) har fångat idrottares intresse runt om i världen. Den typ av rörelse som utförs för att springa på just detta böjda löpband använder faktiskt fler muskelgrupper i kroppen samtidigt än det traditionella sättet att springa.

Faktum är att den specifika formen på den böjda sektionen använder inte så mycket hälen utan mer fotens framsida. Löpbandet hjälper till att stimulera en hel serie muskeldelar, samtidigt och effektivt.

Ett enda verktyg för att träna olika områden.

Den naturliga konformationen av denna typ av utrustning ger möjlighet att träna och samtidigt förbättra olika färdigheter, inklusive:

  • Kardiorespiratorisk resistens
  • Muskulös uthållighet
  • Hastighet
  • Koordination
  • Styrka
  • Balans

Varför ska du överväga att använda ett krökt löpband?

Ett krökt löpband erbjuder många fördelar när det gäller prestandaförbättring. Den första är definitivt användningen och stimuleringen av flera muskelgrupper under träning och den ökade energiförbrukningen jämfört med ett klassiskt löpband.

Tack vare framdrivningstekniken som krävs för att föra fram löpbandet (liknar naturlig löpning) rekryterar det böjda löpbandet naturligt för sin drift, plus muskler inklusive rumpa och senor. Den minimerar den vertikala förskjutningen av masscentrum och det finns en sammanfallande ökning av energiförbrukningen.

tapis roulant curvo kingsbox

Utformningen av det böjda löpbandet uppmuntrar löpning med fotens framsida, vilket i sin tur minskar påverkan på lederna och förbättrar prestandan. Tack vare detta arrangemang finns det ett större engagemang av kärnan på grund av behovet av att springa med en ergonomiskt korrekt vinkel.

Det har visat sig att med hjälp av ett löpband (som detta) är den genomsnittliga kaloriförbrukningen 30% högre!! (jämfört med ett klassiskt löpband)

Varför ska du överväga att lägga till ett krökt löpband till ditt gym?

Det finns ett antal skäl till varför ett gym bör överväga att lägga till ett böjt löpband till sitt område för kardiovaskulär förbättring. Några av fördelarna inkluderar:

  1. Säkrare än traditionella motoriserade löpband.
  2. Mindre friktion och ingen värmegenerering på grund av samspelet mellan bältessystemet och transportsystemet.
  3. Löpytan skiljer sig fundamentalt från löpbältena på traditionella löpband, där bomulls-nylonbälten normalt används.
  4. Ingen elförsörjning krävs.
  5. Respekt för miljön.
  6. Längre livslängd än ett traditionellt löpband eftersom det inte finns några motoriserade delar.
  7. Underhållskostnaderna reduceras till ett minimum.
  8. Effektiv i träningen av flera områden samtidigt.

tapis roulant curvo treadmill

Hur tränar man med det krökta löpbandet?

Du använder det böjda löpbandet precis som du skulle använda det traditionellt löpbandet. Även med denna nya typ av löpband kan du utföra vilken typ av träning som helst, från sprintintervallerna till långsam gång. Men det finns betydande skillnader i vilka typer av resultat som erhålls

Det finns tre huvudtyper av träning där det böjda löpbandet ger det bästa av sig själv, och de är:

Träning inför sprinten

Sprint intervaller är ett idealiskt träningspass eftersom det inte finns någon motor. Detta innebär att idrottaren kan starta sitt sprintintervall mycket snabbt utan att behöva vänta på att motorn i det klassiska löpbandet roterar bältet med en viss hastighet.

Högintensiv intervallträning (HIIT)

Med ett böjt löpband har du möjlighet att justera ditt tempo autonomt genom att öka tempot, för att simulera landsvägslöpning eller löpning med intervaller. Eftersom det inte har några hastighetsbegränsningar är det böjda löpbandet ett utmärkt val för elitidrottare där den önskade takten är snabbare än den maximala hastigheten hos något kommersiellt motoriserat löpband som för närvarande säljs på marknaden.

Träning för kardiovaskulär resistens

Tack vare den revolutionerande dragkraftsmetoden erbjuder den ett högre motstånd jämfört med ett klassiskt löpband. Den typ av hållning som används under övningarna påverkar exponentiellt den kardiovaskulära kapaciteten och erbjuder en alltid effektiv träning, med garanterade resultat över tid.

Löpbandets historia

Om du är nyfiken och vill veta mer om löpbandets otroliga historia ber vi dig att läsa denna underbara artikel.

Slutsatser

Det böjda löpbandet har medfört en verklig revolution i fitnessvärlden. Att träna med en sådan maskin innebär att uppleva en unik upplevelse som är så nära som det går till den naturliga löpningen. Med brist på motor- och traktionsbälteskonformation placeras detta konditioneringsverktyg bland de bästa i världen och hjälper att förbättra en rad färdigheter på flera områden.

Var kan man köpa ett böjt löpband?

Som du vet är vi här på Kingsbox mycket noga med forskningen av material och research av leverantörer av högkvalitativa produkter. Därför har vi beslutat att erbjuda dig (när du köper vår modell av böjt löpband ROYAL RUNNER) ett aldrig tidigare skådat pris. Med garantin att alltid erbjuda dig det bästa till rätt pris.

Sommario
Nome articolo
Vad är ett krökt löpband och varför ska du använda ett
Descrizione
Det böjda löpbandet är en ny modell av löpband som blir alltmer populärt i alla gym i världen. Dess egenskaper är revolutionerande och kräver inte el för att fungera.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!