KingsBox-atlet: Lorenzo Costantini

  • Namn: Lorenzo
  • Efternamn: Costantini
  • Sport: CrossFit
  • Land: Italien
  • KingsBox-atlet sedan: 15.10.2020

Berätta om hur ditt liv förändrades på en dag

Innan jag fyllde 21 var jag en helt annan person. Jag levde mitt liv passivt, utan motivation, mod och lust att leva. Den 14 november 2012 vändes mitt liv upp och ner på grund av en arbetsplatsolycka som ledde till amputation av mitt högra ben. Jag var tvungen att slåss med den värsta delen av mig själv, mina demoner. Jag var tvungen att omdefiniera mina prioriteringar och börja om från början. Som ett barn var jag tvungen att lära mig att gå.

Hur ändrade du din mentalitet?

Senare, efter många misstag, smärtsamma erfarenheter och svårigheter, valde jag att hitta något positivt med denna olycka.  Sporten var grundläggande i denna omvandling. Först började jag med löpning, och sedan gick jag vidare till vandring. Just då började jag uppskatta även de mest uppenbara sakerna – som att gå.

Jag satte min enda fot i gymmet för första gången i augusti 2018, och sedan den dagen har jag aldrig varit ute ur det. Jag älskar att utmana mig själv, övervinna mina gränser och sträva efter att vara den bästa versionen av mig själv. Jag älskar att träna och publicera videorna från mina träningspass, för att visa att gränserna bara är mentala och för att uppmuntra dem som befinner sig i en svår situation. Jag vill helt enkelt berätta för dem att vi alla går igenom smärta. Men det viktiga är hur vi hanterar allt eftersom dessa svåra stunder gör oss starkare och mer motståndskraftiga.

Jag har valt att leva det här livet, och jag kommer att fortsätta att uppskatta varje ögonblick.

Följ Lorenzo på Instagram: https://www.instagram.com/lorenzo_costantini_91/

Tre saker från Lorenzos hemmagym:

Royal black bumper plates:

3 sec PU bar:

Kings Bar II:

Sommario
Nome articolo
KingsBox-atlet: Lorenzo Costantini
Descrizione
Innan jag fyllde 21 var jag en helt annan person. Jag levde mitt liv passivt, utan motivation, mod och lust att leva.
Autore
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!