Sök

Ett styrketräningsgym för det italienska landslaget i rugby

Vilket otroligt projekt detta har varit – att designa och utrusta ett 1000 m2 stort gym för det italienska rugbylandslaget som de kan använda för sin styrketräning. Det var en sann ära att få förverkliga detta gym för ett av Six Nations-lagen, ”gli Azzurri”. Vi älskade möjligheten och utmaningen och tvekade inte när det kom vårt till partnerskap.

När representanterna för det italienska rugbyförbundet (FIR) kontaktade oss om projektet måste vi erkänna att det var en dröm som gick i uppfyllelse för oss. Speciellt våra ingenjörer hade länge drömt om att utrusta ett gym för ett idrottslag på den här nivån – där de kunde dra nytta av alla våra skräddarsydda alternativ för att göra gymmet till ett riktigt ”hem” för laget.

18,5 m lång konstruktion som gör det möjligt för 20 spelare att träna samtidigt

FIR-teamet gav oss en solid översikt över vad de önskade sig, men KingsBox-teamet som ansvarade för detta projekt, lett av marknadschefen Petra och Simon (en av våra ingenjörer) bestämde sig för att ta projektet ett steg längre. De bestämde sig för att dra full nytta av våra skräddarsydda alternativ för att maximera gymmets funktionalitet, praktiska egenskaper och utseende.

De funderade särskilt på hur man skulle kunna inkludera mer praktiska lösningar för träningen av hela laget så att upplägget skulle vara så bekvämt för dem som möjligt. De ägnade också särskild uppmärksamhet åt hela gymmets utseende och designdetaljer för att skapa den speciella atmosfären av teamsynergi och kamratskap.

När Simon utformade den huvudsakliga träningsstrukturen sökte han inspiration hos amerikanska college gym (college sportlag) och insåg att de är experter på att skapa laganda. Först föreställde han sig ett rack som skulle göra det möjligt för fyra personer att träna knäböj samtidigt, men istället för att ha fem individuella rack bestämde han sig för att koppla ihop dem i en stor struktur. Tanken med detta är att de enskilda spelarnas träning kopplas samman till ett lag som tillsammans arbetar mot ett gemensamt mål. Han kände att detta skulle bidra till lagets känsla av sammanhållning, och vi tror att det anpassade gymmet gjorde just det.

Han använde skräddarsydda förvaringsstrukturer för bumpers för att ansluta ställningarna till en helhet. Detta är praktiskt på mer än ett sätt. För det första gör det det möjligt för användarna att förvara alla bumpers de behöver under träningen, precis bredvid knäböjsstationerna. Samtidigt såg Simon till att det skulle finnas mer än tillräckligt med utrymme för spelarna att röra sig in och ut ur knäböjsstationerna, även om de tränade med full kapacitet – 4 spelare per rack. Och slutligen, förutom att förvara bumpers, har den också anpassade tavlor med det italienska rugbyförbundets logotyp på, för att stärka känslan av att tillhöra landslaget.

Slutresultatet är en 18,5 m lång struktur som erbjuder 20 knäböjsstationer som kan användas samtidigt. Med alla vackert anpassade designdetaljer är strukturen verkligen imponerande att titta på. Det är det första som fångar ditt öga när du går in i gymmet och det låter dig omedelbart veta att du har gått in på det italienska rugbylandslagets territorium.

Ett gym som personifierar Italien

Naturligtvis är strukturen Savoyblå, vilket matchar lagets signaturfärg. Men för att lägga till något speciellt bestämde sig Petra och Simon för att anpassa både små detaljer samt riggfästena i en vacker guldfärg. De två färgerna tillsammans ger verkligen strukturen och hela gymmet liv.

”Gulddetaljerna sticker verkligen ut på den mörkblå och svarta strukturen och lyfter den. De ger den där speciella ”Royal”-looken. Vi ville se till att laget känner sig speciellt när de tränar på den. De är bland de bästa i landet och borde träna på den bästa träningsutrustningen som finns tillgänglig och även veta det.”

(Simon)

Att skapa de anpassade tavlorna för riggen i så många färger var första gången för oss, men vi antog utmaningen eftersom vi ville att de skulle vara perfekta för det slutliga resultatet. Vi ville ha FIR-logotypen i fullfärg med tillägg av gulddetaljer för att verkligen få den att sticka ut. Det slutade med att vi fick sju anpassade tavlor som förstärker den visuella effekten av gymmet. De bidrar till hela strukturens massivitet, vilket vi hoppas kommer att inspirera laget och skrämma motståndarna om de råkar gå in i deras gym.

Förutom de anpassade tavlorna med FIR-logotyperna anpassade vi också lyftplattformar i trä under var och en av träningsstationerna och detta förde samman hela strukturen. Vi gjorde detta för att idrottarna ska få en visuell påminnelse vid varje steg av sin träning om att de är en del av landslaget.

Resultatet är, som deras styrketränare sa: hisnande, och kommer säkert att hjälpa till att motivera laget när de tränar här.

Specialutrustning för målinriktad styrketräning

Tränaren hade några specifika önskemål och vi är glada att vi kunde leverera den önskade träningsutrustningen: våra Royal Hip Thrusters och Viper-förlängningar, tillräckligt med justerbara bänkar för alla och remskivesystem för riktad styrketräning. Vi har också lagt till några slädar för hastighets- och accelerationsträning inne i gymmet på den anpassade blå sprintbanan.

Äntligen ett eget gym där hela laget kan träna samtidigt.

Eftersom laget nu har ett eget vackert anpassat gym kommer det att bidra till att öka moralen och föra laget samman. Träning i detta anpassade utrymme, där de vid varje steg påminns om sitt gemensamma mål att vinna för landslaget, kommer att hjälpa till att hålla laget motiverat. Tränaren kommer inte bara att kunna arbeta med deras styrkefärdigheter utan också kamratskapet eftersom hela laget kommer att kunna träna tillsammans. Detta för inte bara laget samman utan stärker också deras band som lagkamrater.

Enligt deras styrketränare:

”Det nya gymmet kommer att hjälpa till med vår laganda, av två anledningar. För det första bara det faktum att hela laget kommer att kunna träna tillsammans samtidigt. Det kommer att skapa en positiv styrketräningsstämning. Och för det andra är det första gången som landslaget har träningsutrustningen, särskilt strukturen, på den här nivån att träna på. Funktionaliteten och hela utseendet… Detta kommer definitivt att påverka laget positivt.”

(Michele Colosio)

Det var en sann fröjd att få se laget gå in i sitt nya gym för sin första träning. Man kunde se deras entusiasm när de såg den nya utrustningen och stoltheten de kände. De var praktiskt taget sprängfyllda av energi och vi hoppas att de känner så varje gång de går in i sitt gym. Teamets elektriska energi i gymmet smittade av sig och vi gick därifrån med en otrolig känsla av energi efter ett så lyckat projekt.

Ett partnerskap mellan gemensamma själar

Både det italienska rugbylandslaget och KingsBox är fyllda av ung och ambitiös energi med en önskan att växa. Som de har sagt, det som verkligen övertygade dem att samarbeta med KingsBox var hur entusiastiskt vi presenterade de anpassade och personliga lösningarna vi var beredda att göra för dem. När de såg gymmet vi föreställde oss ville de inte gå med på standardlösningarna längre.

Vi hoppas att det färdiga resultatet kommer att motivera laget att arbeta och träna hårt och att resultaten hjälper dem att vinna på planen. Vi vet vem vi kommer att heja på när matcherna börjar!

Sommario
Ett styrketräningsgym för det italienska landslaget i rugby.
Nome articolo
Ett styrketräningsgym för det italienska landslaget i rugby.
Descrizione
Vilket otroligt projekt detta har varit - att designa och utrusta ett 1000 m2 stort gym för det italienska rugbylandslaget som de kan använda för sin styrketräning. Det var en sann ära att få förverkliga detta gym för ett av Six Nations-lagen, "gli Azzurri". Vi älskade möjligheten och utmaningen och tvekade inte när det kom vårt till partnerskap.
Autore
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!