Search
Palestra in casa – risparmia tempo e denaro, aumentando i risultati

Domači Fitnes- prihranek časa in denarja za povečanje uspehov

 

Vstopiš v lastno telovadnico, vsa tvoja oprema in naprave, ki jih potrebuješ, so pospravljene in samo čakajo, da jih uporabiš med svojim treningom. Osvetlitev je prava, glasba prilagojena tvojim željam in počutju, nikogar ni treba čakati, nikjer radovednih oči, ki se obračajo za teboj. V popolni zasebnosti se skoncentriraš na trening, ki je pred tabo. Verjemi nam, to je poseben občutek, ki ga privoščimo vsakomur.

Naj te kar takoj razveselimo. Imeti domači fitnes danes ni več nobena posebnost. Prav nasprotno! Domače telovadnice rasejo kot gobe po dežju. Poleg športnikov, ki jih žene kompetitivnost in iskanje bližnjic do vse boljših rezultatov, tudi drugi posamezniki (rekreativci, poklicni vojaki, mladostniki…) vse bolj skrbijo za lastno zdravje in dobro fizično pripravljenost. Domača telovadnica je dandanes ne zgolj veliko bolj dostopna, pač pa racionalna izbira,  vsaj glede na hiter tempo življenja.

 

Brez domače telovadnice pravzaprav ne gre več, predvsem to velja za tiste, ki trenirajo vsaj štirikrat tedensko in zasledujejo vrhunske rezultate. Kdorkoli se ukvarja s športom, ima v sebi vsaj kanček tekmovalnosti, ki ga sili k temu, da želi biti najboljši in prekositi ostale. Za to je atlet pripravljen narediti karkoli, morebitne prostorske ali finančne prepreke postanejo le še izzivi za svetovalce kot smo mi. Glede na to, da opremo delamo tudi po meri, lahko rešimo vsakršno zagato.

Več o načrtovanju ter opremljanju domače telovadnice bomo napisali v zadnjem delu prispevka. Pred tem si podrobneje poglejmo vse prednosti, ki jih prinaša domača telovadnica.

 

Prednosti domače telovadnice

Z oblikovanjem lastne telovadnice lahko športnik doseže nove mejnike v svojem športnem udejstvovanju, hkrati pa prihrani čas in denar.

Velik prihranek časa

Čisto možno je, da trenutno porabiš za pot do telovadnice in nazaj ravno toliko časa kot za sam trening. Telovadnica doma ti prihrani pot, treniraš pa lahko kadarkoli – zgodaj zjutraj, pozno zvečer, ob nedeljah ali za božič. Si predstavljaš, kako bi bilo to dobro?

Investicija, ki se povrne

Vsi vemo – čas je denar. A čas ni edino, kar boš z realizacijo lastne telovadnice prihranil/a. Četudi na prvo žogo ne zgleda tako, je znaten tudi denarni prihranek.

Za minuto se posvetimo matematiki: seštej prevozne stroške do fitnesa in nazaj, dodaj članarino in mesečno vstopnico ter čas, ki ga porabiš na poti. Vsota verjetno že zadostuje za kakovostno opremo lastne telovadnice, kajne?

Kakovost opreme

Vsakomur od nas se je že zgodilo, da smo vstopili v fitnes z jasnim načrtom treninga, a je bila nato potrebna oprema zasedena, dotrajana ali tako umazana, da nas je želja po uporabi hitro minila. Pogosto profesionalni vadbeni centri določijo omejitev na uporabo posamezne naprave. Če se želiš posvetiti treningu vzdržljivosti, je ta pogoj nesprejemljiv! Vsem naštetim težavam se v domačem fitnesu izogneš.

Še več! Privoščiš si lahko točno tisto opremo, ki ti je najbolj pisana na kožo.

Večja učinkovitost

Ko je vse v telovadnici prilagojeno in namenjeno tebi, je trening veliko boljši. Bolj se lahko osredotočiš na vadbo, saj te nič ne more zmotiti.

Če si bolj družabne sorte in obožuješ treninge v družbi, lahko v svoj prostor vedno povabiš partnerja za trening.

 

Z domačo telovadnico do boljših rezultatov ob prihranku časa, denarja in energije

 

Zasebnost in udobje

Udobje ni vsem enako pomembno, a priznajmo si – ne glede na to, kako občutljivi smo na ta vidik vadbe – nikomur ne ugajajo množice obiskovalcev v fitnesih, ki si prisvojijo opremo zase, ne uporabljajo brisače in zaradi neznanja uničujejo opremo.

Seveda, ustvariti sanjsko telovadnico terja svoj čas, vendar zadovoljstvo in učinki poplačajo ves trud: telovadnica je vedno čista, prostor in oprema sta ti pisana na kožo, radovednežev ni na spregled… Sanjsko!

Kako začeti s projektom domače telovadnice?

Pri uresničevanju teh sanj ti lahko pomagamo tudi mi: s svojimi znanji in izkušnjami tako na področju načrtovanja in izdelave opreme (po meri), kot tudi z različnimi vadbami. Opremili smo že veliko profesionalnih vadbenih centrov ter manjših ali večjih domačih telovadnic, in prepričani smo, da bomo našli ali izumili optimalno rešitev tudi za tvoje potrebe.

Vrednost investicije v domačo telovadnico

Če ti največ preglavic povzročajo finančne ovire in te zgornje navedbe o rentabilnosti investicije niso pomirile, naj ti povemo, da gradnja domače telovadnice ni tako obsežna investicija, kot se morda zdi. Seveda lahko z nakupom kardio naprav in nepotrebnih specializiranih izdelkov zapraviš celo premoženje, a za dobro opremljeno funkcionalno telovadnico in vse zgornje ugodnosti in dobre občutke bo dovolj že od 1000 do 2000 €.

Iz izkušenj svetujemo, da se osredotočiš na novo opremo – že res, da boš z rabljenimi športnimi pripomočki privarčeval/a 100 ali 200 €, vendar je nakup rabljene opreme ruska ruleta: dobiš lahko dotrajane izdelke brez garancije, ki se lahko uničijo že po enem mesecu treninga.

Prostor in oprema

Že veš, kako izkoristiti prostor in kako opremiti tvojo domači fitnes?

Tudi če je odgovor negativen, smo ti lahko v pomoč – prilagodimo se tvojim potrebam in zahtevam zato, da bo tvoj trening optimalen.

Vsem so namreč poznane zgodbe o predragih nakupih, izbiri nekakovostne opreme in pripomočkih, ki so bili najprej najboljši obešalnik za perilo nato pa so obležali na podstrešju. Temu se zagotovo želiš izogniti, zato ti lahko pomagamo z nasveti.

S pomočjo naše opreme, ki jo naredimo tudi po meri, ti želimo predstaviti vse prednosti, ki jih vadba v domači telovadnici prinaša, ter omogočiti življenjsko investicijo vase in lastno psiho-fizično zdravje, brez neprijetnih izkušenj.

Glede na to, da bereš ta članek, ti iskanje zanesljivega in kakovostnega opremljevalca ne bo vzelo veliko časa. V naši spletni trgovini lahko najdeš kakovostno opremo ali komplete po ugodnih cenah, s katerimi boš vse bliže tvoji sanjski domači telovadnici.

Osnovna oprema

Najosnovnejši paket vsebuje olimpijsko palico po tvoji izbiri in različne kombinacije uteži. Ostali

paketi vsebujejo vse več dodatnih pripomočkov – od kettlebell uteži do kolebnice, gimnastičnih krogov, simulatorja veslanja, vrvi za plezanje in še bi lahko naštevali…

Našo ponudbo si lahko ogledate tukaj:

Nekaj dodatnih stroškov bodo prenesla še tla in ogledala, ki bodo služila za nadzor drže in

korekturo. Če tvoj fitnes doma meri približno 30 kvadratnih metrov lahko računaš na približno 500€ dodatnih stroškov za to, da bo tvoja telovadnica popolna.

 

 

 

 

Kako skrbeti za telovadnico

Za konec bi si dovolili še nekaj hitrih nasvetov, ki ti bodo prišli prav, ko bo tvoja telovadnica že v uporabi:

  • S pomočjo čistil in razkužil poskrbi, da bo tvoja telovadnica vedno pospravljena in čista. Neprijetne vonjave in umazanija te bosta odvračala od treninga, pa tudi tvoji prijatelji ali družinski člani ne bodo navdušeni nad skupnim treningom!
  • Pouči se o pravilni uporabi posameznega rekvizita, znanje pa deli tudi z drugimi uporabniki tvoje telovadnice. Tako boš preprečil/a neljube poškodbe ali prehitro obrabo opreme.
  • Naj bo vaša telovadnica vedno urejena in pospravljena, oprema na svojem mestu. Med drugim, boste tako zmanjšali tudi možnost poškod.

Upamo, da smo te prepričali – ne samo o koristnosti tvoje investicije, pač pa tudi v kakovost KingsBox ekipe kot idealnega partnerja pri vsakem koraku opremljanja tvojega športnega svetišča.

 

 

 

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!