Search
Crossfit Monterotondo Case Study

Prenova, ki jim je pomagala pridobiti nove stranke – Crossfit Monterotondo

Crossfit Monterotondo je telovadnica z dolgo tradicijo Cross-treninga in močno skupnostjo. Z lastnikom Francescom sodelujemo že nekaj let. Naš prvi skupni večji projekt je bil zunanji rig, s katerim smo opremili njihov prostor za zunanjo vadbo v letu 2021. Naš Mighty Monkey FR16 jim omogoča, da v toplejšem vremenu zlahka izvajajo skupinsko vadbo na prostem.

Ko nas je Francesco kontaktiral z idejo o popolni prenovi njihove telovadnice, ne bi mogli biti bolj navdušeni nad novim projektom.

 

Optimizacija razpoložljivega prostora

Priljubljena in redno uporabljana telovadnica je bila pripravljena na nove talne obloge in menjavo opreme. Francescu smo predlagali, da gremo korak dlje od osnovne prenove in izkoristimo priložnost, ki nam jo ponuja prenova za to, da resnično optimiziramo njihov razpoložljivi prostor.

Njihova telovadnica ima tri ločene prostore, vsaka je namenjena drugačnemu slogu vadbe. Tako smo se lotili naloge, da skrbno preučimo seznam opreme, ki bo nameščena v vsakem prostoru in jo uskladimo s primarnim namenom prostora. Cilj je bil, da imajo vadeči vedno vse pri roki, kar potrebujejo za vadbo, hkrati pa se ne počutijo utesnjenih zaradi prevelike količine dodatnih stvari.

 

Prostor za Cross-trening

Največji prostor je primarno namenjen gimnastičnemu in skupinskemu Cross-treningu. Tu smo predlagali velik Mighty Rig z visokimi stebri, na katere se lahko pritrdijo plezalne vrvi in gimnastični krogi. Mighty FR18 Freestanding Rig ponuja dovolj prostora za vadbo večjih skupin, hkrati pa je v dvorani še dovolj prostora okoli njega, za vadbo s prostimi utežmi.

 

Prostor za olimpijsko dvigovanje uteži

Drugi prostor je v glavnem namenjen treningom olimpijskega dvigovanja uteži in ostalim skupinskim treningom z olimpijsko palico. Tu je bilo pomembno, da imajo vadeči dovolj prostora za brezskrbno vadbo. Zato smo predlagali, da dvorano pustimo praktično prazno. Razen stojal za shranjevanje opreme ob stenah in na stenah smo jo pustili prazno in tako pridobili dovolj prostora za skupinske treninge z olimpijsko palico.

 

Prostor za osebne treninge

Tretji prostor, namenjen treningom ena na ena, je najmanjši. Pri Crossfit Monterotondo so v svoji skupnosti zaznali novo zanimanje za specializirane in osebne treninge. Zavedali so se, da bodo za to, da lahko svojim članom to omogočij, potrebovali nekaj nove opreme, zato so nas povprašali za nasvet. Predlagali smo večnamenske naprave s škripčevjem, ki ponujajo veliko funkcionalnosti in hkrati zavzamejo malo prostora. Naprave s škripčevjem so res vsestranske in enostavne za uporabo za začetnike in vadeče, ki prihajajo iz okolja klasičnih komercialnih fitnesov.

 

Pika na i celotni telovadnici

Med njihovo prenovo smo se imeli priložnost tudi osebno srečati na Rimi Wellness fitnes sejmu v Rimu. Francesco se je zagledal v masivno mizo, ki smo jo imeli na svoji stojnici. Bil je navdušen, ko smo mu povedali, da jo v obliki recepcijske mize ponujamo tudi svojim strankam. Končni rezultat nam je zelo všeč, ne samo, da se sklada z našo opremo, temveč s celotnim videzom njihove prenovljene telovadnice.

 

Kako svojim članom ponuditi nekaj novega

CF Monterotondo je primarno telovadnica za Cross-trening in ima na tem področju dolgo zgodovino. Kljub temu so se odločili, da svoji skupnosti ponudijo nekaj novega, saj so v svoji skupnosti zaznali zanimanje za bolj usmerjene treninge moči in osebne treninge. Odločili so se, da takemu treningu namenijo celoten prostor in ga opremijo s športno opremo, primerno za ta tip treninga: nekaj prostih uteži, posebne palice, kardio naprave in dve napravi s škripčevjem za ciljno usmerjeno vadbo za moč.

Odločitev, da svojim članom ponudijo nekaj več, se jej izkazala za velik uspeh. Zanimanje za individualno vadbo narašča, tudi vsi stari člani so navdušeni nad novo opremo, ki jo lahko uporabljajo v času »open gyma«.

 

Magično razmerje vzdrževanja tradicije in inoviranja

CF Monterotondo je pri prenovi uspel ohraniti svojo zgodovino in hkrati posodobiti svoje prostore in vpeljati nekaj novosti. Ohranili so svoje znamenite stenske grafite, ki so kot poklon njihovim začetkom in dolgoletnim članom.

Ponosni smo, da smo bili del zgodbe o prenovi CF Monterotonda, ki govori, da je možno uspešno združiti tradicijo s sodobnimi fitnes trendi.

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!