Search

Wat is een gebogen loopband en waarom zou je er een gebruiken

De gebogen loopband is een nieuw model loopband dat zich in alle sportscholen van de wereld aan het ontplooien is. Zijn kenmerken zijn revolutionair en hij heeft geen elektriciteit nodig om te werken. Het gebogen loopvlak biedt een totaal andere ervaring dan een traditionele gemotoriseerde loopband.

De loopband met eigen aandrijving maakt het mogelijk op natuurlijke manier te lopen, net alsof u buiten op uw benen loopt. Maar een eigenaardigheid van deze gebogen loopband of loopband (voor de liefhebbers van de Engelse taal) heeft atleten van over de hele wereld veroverd. Het type beweging dat wordt uitgevoerd om op deze specifieke gebogen loopband te rennen, gebruikt in feite meer spiergroepen in het lichaam tegelijk dan de traditionele manier van hardlopen van veel atleten.

In feite dwingt de bijzondere vorm van het gebogen gedeelte, niet zozeer de hiel als wel de voorkant van de voet te gebruiken. Dit maakt het gebruik mogelijk van een hele reeks spiergedeelten die gelijktijdig en doeltreffend worden gestimuleerd.

Eén enkel instrument om verschillende domeinen te trainen.

De natuurlijke conformatie van dit type uitrusting, biedt de mogelijkheid om verschillende vaardigheden tegelijkertijd te trainen en te verbeteren, waaronder:

 • Cardiorespiratoire weerstand
 • Spieruithoudingsvermogen
 • Snelheid
 • Coördinatie
 • Potente
 • Balans

Waarom zou u overwegen een loopband met kromming te gebruiken?

Een gebogen loopband biedt vele voordelen op het vlak van prestatieverbetering. Het eerste is zeker het gebruik en de stimulatie van meerdere spiergroepen tijdens de oefening en het hogere energieverbruik in vergelijking met een klassieke motorloopbaan.

Dankzij de voortstuwingstechniek die nodig is om de loopband voort te bewegen (vergelijkbaar met natuurlijk lopen), rekruteert de gebogen loopband voor zijn werking op natuurlijke manier, plus spieren waaronder bilspieren en hamstrings. Door de verticale verplaatsing van het massamiddelpunt tot een minimum te beperken, wordt tegelijkertijd het energieverbruik verhoogd.

tapis roulant curvo kingsbox

Het ontwerp van de gebogen loopband stimuleert het lopen met de voorkant van de voet, wat op zijn beurt de impact op de gewrichten vermindert en de prestaties verbetert. Dankzij deze opstelling is er een grotere betrokkenheid van de kern en de romp als gevolg van de noodzaak om onder een ergonomisch correcte hoek te lopen.

Het is aangetoond dat bij gebruik van een loopband als deze het gemiddelde calorieverbruik 30% hoger ligt!!! (in vergelijking met een klassieke motorloopbaan)

Waarom zou u overwegen een gebogen loopband aan uw sportschool toe te voegen?

Er zijn een aantal redenen waarom een sportschool zou moeten overwegen een gebogen loopband toe te voegen aan zijn ruimte voor cardiovasculaire verbetering. Enkele van de voordelen zijn:

 1. Veiliger dan traditionele gemotoriseerde loopbanden.
 2. Minder wrijving en geen warmteontwikkeling als gevolg van de interactie tussen het bandsysteem en het transportsysteem.
 3. Het loopoppervlak verschilt fundamenteel van de loopbanden op traditionele loopbanden, waar gewoonlijk katoen-nylonbanden worden gebruikt.
 4. Geen elektriciteitsvoorziening nodig.
 5. Respectvol voor het milieu.
 6. Langere levensduur dan een traditionele loopband omdat er geen gemotoriseerde onderdelen zijn.
 7. Onderhoudskosten tot een minimum beperkt.
 8. Doeltreffend in het trainen van meerdere domeinen tegelijk.

tapis roulant curvo treadmill

Hoe trainen met de gebogen loopband?

De gebogen loopbanden kunnen net zo worden gebruikt als een traditionele loopband, zelfs met dit nieuwe type loopband kunt u elk type oefening uitvoeren, van de sprintintervallen bijvoorbeeld tot de loop in langzame vooruitgang. Maar er zijn wezenlijke verschillen in de soorten resultaten die worden verkregen

Er zijn drie hoofdtypen training waarbij de gebogen loopband het beste van zichzelf geeft, en dat zijn:

Training voor de sprint

Sprint intervallen zijn een ideale training omdat er geen motor is. Dit betekent dat de atleet zijn sprintinterval zeer snel kan beginnen zonder te moeten wachten tot de motor van de klassieke loopband de band met een bepaalde snelheid heeft rondgedraaid alvorens te kunnen schieten.

Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT)

Met een gebogen loopband heeft u de mogelijkheid om uw tempo autonoom aan te passen door het tempo te verhogen, om zo het lopen op de weg of het lopen met intervallen te simuleren. Omdat hij geen snelheidsbeperkingen heeft, is de gebogen loopband een uitstekende keuze voor topatleten bij wie het vereiste tempo hoger ligt dan de maximumsnelheid van elke commerciële gemotoriseerde loopband die momenteel te koop is.

Training voor cardiovasculaire weerstand

Dankzij de revolutionaire tractiemethode biedt hij een hogere weerstand in vergelijking met een klassieke loopband. Het type houding dat tijdens de oefeningen wordt gebruikt, conditioneert exponentieel hun cardiovasculaire capaciteit en biedt een altijd doeltreffende training, die op termijn altijd gegarandeerde resultaten oplevert.

Geschiedenis van de loopband

Als u nieuwsgierig bent en de ongelooflijke geschiedenis van de loopband wilt kennen, nodigen wij u uit dit prachtige artikel te lezen.

Conclusies

De gebogen loopband heeft een ware revolutie teweeggebracht in de fitnesswereld. Trainen met een dergelijk toestel betekent een unieke ervaring beleven die zo dicht mogelijk aanleunt bij het natuurlijke parcours. Door het ontbreken van een motor en de vorm van de tractiebank behoort dit conditietoestel tot de beste ter wereld om een reeks vaardigheden op meerdere domeinen te verbeteren.

Waar koop ik een gebogen loopband ?

Zoals u weet hier bij Kingsbox home zijn onderzoek van materialen en leveranciers van hoge kwaliteit producten een constante. Om deze reden hebben wij besloten u ons model van de gebogen loopband ROYAL RUNNER. aan te bieden voor een ongekende prijs, met de garantie u altijd het beste aan te bieden tegen de juiste prijs.

Sommario
Nome articolo
Wat is een gebogen loopband en waarom zou je er een gebruiken
Descrizione
De gebogen loopband is een nieuw model loopband dat zich in alle sportscholen van de wereld aan het ontplooien is. Zijn kenmerken zijn revolutionair en hij heeft geen elektriciteit nodig om te werken.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!