Zoek

Het ongelooflijke verhaal en de evolutie van het rek in de sportschool

Het squatrek is een van de onmisbare hulpmiddelen in elke sportschool die zijn naam waardig is, of het nu is om powerlifters, crossfitters, gewichtheffers of bodybuilders te trainen.

Helaas merken we veel verwarring in de informatie over het op het net, ons doel is om de meest gestelde vragen van onze klanten over squat racks te beantwoorden en advies te geven voor de aankoop, te beginnen met de geboorte en het passeren van de evolutie van deze buitengewone training tool.

De geschiedenis van het squat rek

Barbells, dumbbells, bank en squat rek. Deze vier trainingsapparaten zijn in bijna elke gewichtenkamer ter wereld te vinden. De squat is, in termen van populariteit, functie en belang, een van de drie belangrijkste taaloefeningen in de gewichtstraining.

Met de stijging van de populariteit, het belang en de evolutie van de squat, is het moderne power rack een centraal element geworden in elke sportschool, wellness-centrum, doos Crosstraining die respecteert.

De geschiedenis van het squatrek is verbonden met de geschiedenis van de bijbehorende oefening. De squat.

In het begin van de 20e eeuw heette de oefening die wij nu “squat” noemen eigenlijk gewoon “door de knieën buigen”.

Aangezien het squatrek nog niet was uitgevonden, was het tillen van zware gewichten op de schouders te moeilijk en werd de kniebuiging bij veel herhalingen vaak licht uitgevoerd, wat vaak veel blessures veroorzaakte.

Maar gelukkig kreeg de oefening mettertijd niet alleen een andere naam, maar werd ze ook anders uitgevoerd, waardoor het aantal gevallen van blessures drastisch daalde.

origini dello squat 2

De atlete stond vaak met haar hielen tegen elkaar, tenen naar buiten, en knieën in een hoek van ongeveer 45 graden ten opzichte van haar lichaam. Met haar knieën en tenen in het verlengde, boog de atlete haar knieën zo ver dat ze praktisch op haar hielen zaten.

In 1921 gebruikte het tijdschrift “Strength” voor het eerst het woord “squat” om een gewichthef-oefening aan te duiden.

Henry Steinborn

Henry Steinborn inventore dello squat moderno

Duitse immigrant die na de Eerste Wereldoorlog in Amerika aankwam, wordt erkend als de uitvinder van de moderne hurkzit.

Toen andere atleten zagen dat zij met Steinborn oefening zwaardere gewichten konden heffen en vooral zonder blessures, werd de squat bijna van de ene dag op de andere een standaard onder de heupoefeningen, zowel in sportscholen als bij wedstrijden.

De squat is echter, zonder een squatrek, jarenlang een vrij moeilijk uit te voeren oefening geweest, mee door de moeilijkheid om het gewicht in positie te brengen.

difficoltà del portare il peso in posizione squat
Moeilijkheden om het gewicht in positie te krijgen @media onder Creative Commons licentie

Om het gewicht op de schouders te tillen, voerden veel atleten een “Clean” uit, waarbij ze het gewicht over het hoofd lieten gaan en vervolgens op de schouders lieten leunen.

Voor zwaardere gewichten plaatsten sommige atleten de olympische halterstang loodrecht op de vloer en probeerden het gewicht op hun schouders te laten glijden terwijl ze opstonden, wat nogal moeilijk en gevaarlijk was.

Deze methode werd gepopulariseerd door Steinborn zelf.

De geboorte van het squatrek

Het squatrek is, zoals veel grote uitvindingen, evenzeer uit noodzaak geboren als uit iets anders. Dit type rek werd een centraal onderdeel van de fitnessuitrusting in bijna alle sportscholen vanaf de jaren 30 van de vorige eeuw, slechts enkele jaren nadat de opkomst van deze oefening buitengewoon was.

In de loop der jaren zijn er voortdurend updates geweest van het squatrek, tot op de dag van vandaag.

De evolutie van het squatrek heeft ons vandaag gebracht tot oplossingen zoals het power rack. Niet langer een enkel functioneel uitrustingsstuk, maar een multitasking tool die dienst doet als squatrek, bank, spotter en nog veel meer.

De moderne power racks bieden een werkelijk uitzonderlijke mate van veiligheid. Deze verhoogde veiligheid heeft van stuktrekken een essentieel element gemaakt van de uitrustingsvoorraad van elke moderne sportschool die respecteert.

Waarom een squatrek bezitten en gebruiken

De squat is de hefboom bij uitstek voor het onderlichaam, ongeacht of je een powerlifter, crossfitter of iemand bent die gewoon in vorm probeert te komen. De squat helpt om de algehele kracht te vergroten.

Een squatrek is onmisbaar omdat het je in staat stelt meer gewicht te laden, dat is de waarheid. Vóór de komst van het squatrek moesten de atleten allerlei minder effectieve oefeningen gebruiken om hun eigen trainingsdoelen te bereiken.

Met zo’n rek kunt u zwaardere lifts uitvoeren vanuit een comfortabelere positie, waardoor de atleet op zijn beurt aan kracht en functionaliteit wint.

Wat moet je zoeken in een squat rek

rack Mighty CPS Sistema a pulegge

Maat

Het eerste waar je naar moet kijken bij een squatrek, ongeacht de kwaliteit, functies of flexibiliteit, is de grootte. Als het rek niet in de beschikbare ruimte past of te kort of te hoog is, is het niet het juiste rek.

Concentreer uw tijd en energie op het vinden van een rek dat perfect past bij uw kenmerken, of die nu van ruimte en hoogte zijn.

Kwaliteit van de constructie

Het tweede ding om te zoeken in een squatrack is de kwaliteit i constructie. U moet ook rekening houden met de hoeveelheid gewicht en de gebruiksfrequentie die u uw nieuwe squatrek zult moeten verdragen.

Maar plannen op basis van hoeveel u nu tilt, kan een vergissing zijn, beter kiezen voor een product dat bestand is tegen uw trainingen en uw tillen progressie van hier tot 5 jaar. Een squatrek, dat een superieure bouwkwaliteit bezit, is ontworpen om vele jaren mee te gaan.

Kwaliteit is belangrijk en wordt nog belangrijker naarmate de frequentie waarmee het product wordt gebruikt, toeneemt.

Dikte van het staal van het squatrek

Bij het bepalen van de kwaliteit van het squatrek is het van vitaal belang rekening te houden met het type en de dikte van het staal dat bij de productie wordt gebruikt.

Afgezien van de dikte en het type van het staal, is er nog een ander aspect te overwegen. De kwaliteit van het vakmanschap, aangezien de structuur van staal is gemaakt, speelt het laswerk een zeer belangrijke rol. Een goed laswerk kan het verschil maken tussen een rek dat 2 jaar meegaat en een rek dat een leven lang meegaat.

Het belang van lassen

Particolare Fori Rack 1

De moeilijkheid om te weten of de lassen goed zijn heeft niets te maken met de esthetiek van de lassen (een goede las moet eruit zien als een naadloze stapel munten).

Gebruiksgemak

Een andere overweging voor het kopen van een squatrek is het gebruiksgemak geassocieerd met het type van apparatuur. Tijdens het onderzoek en vóór de aankoop, zorg ervoor dat een van de kenmerken van de squatrack is het gemak van aanpassing.

Beveiliging

Er zijn ook enkele veiligheidsgerelateerde kenmerken die moeten worden overwogen alvorens tot aankoop over te gaan.

Bijvoorbeeld:

  1. Kan het rek aan de vloer verankerd worden?
  2. Is het compatibel met J-cups?
  3. Valt het onder de garantie?

De waarheid is dat de veiligheid die een squatrek biedt waarschijnlijk de belangrijkste kwaliteit ervan is en moet worden overwogen in vergelijking met bijna alle andere kenmerken bij de aankoop van een rek.

Wat de veiligheid betreft, is het belangrijkste dat de veiligheidsstangen op het gewenste niveau kunnen worden ingesteld.

Een squatrek kan worden gebruikt als een soort “spotter” en kan u in staat stellen veilig zware gewichten te heffen, zelfs zonder spotter.

Multifunctioneel rek

Een belangrijk voordeel van de huidige rekken is dat de meeste de mogelijkheid bieden om een bijna eindeloze reeks oefeningen uit te voeren.

Veel van de moderne krachttrekker hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om te fungeren als squatrek, bankje, trekstang, dip en nog veel meer. Maar niet altijd zijn dergelijke accessoires bij de prijs inbegrepen, dus vergeet niet het juiste rek te kiezen op basis van uw trainingsstijl.

Garantie van het product

De garantie-informatie moet altijd aanwezig zijn op de website van de verkoper, net als op onze e-commerce, denk er altijd aan om geruststellingen en garantieclausules op de gekochte producten te vragen.

De verschillende types van squat rekken

Hieronder vindt u een korte opsomming van de soorten stuktrekken die te koop zijn en hun kenmerken. Een kort overzicht, zodat u zorgvuldig het beste rek tegen de beste prijs kunt kiezen.

  1. Krachtrek

Het eerste type squatrek is het power rack.

Veel van de hierboven genoemde veiligheidskenmerken en accessoires zijn specifiek voor power racks. Het krachtrek, ook wel squatkooi of krachtkooi genoemd, is een toestel voor krachttraining dat kenmerken en veelzijdigheid biedt om talrijke soorten oefeningen uit te voeren.

Nieuwsgierigheid: Het krachtrek wordt vaak een krachtkooi genoemd omdat het lijkt op een dierenkooi waarvan de tralies grotendeels zijn verdwenen 🙂

De meeste mensen die in een huisgymnastiek trainen, hebben voor een dergelijk product gekozen, dankzij de mogelijkheid om er vele accessoires in te steken om een enorm aantal oefeningen uit te voeren die altijd anders zijn.

  1. Half rek

Het belangrijkste verschil tussen het half rack en het power rack is de grootte en het aantal oefeningen die met dit type toestel kunnen worden uitgevoerd.

We zouden kunnen zeggen dat het half rack in wezen gewoon een kleinere versie van een power rack is voor mensen met minder ruimte en kortere plafonds…maar dat zou te kort door de bocht zijn, de half racks zijn meestal goedkoper en zijn geweldig voor mensen die zich niet graag opgesloten voelen 🙂

  1. Hurktribune

De squat stand is in feite een open rek. Door veel van het machtskerk te elimineren, worden alle veiligheid en veelzijdigheidseigenschappen die door het machtskerk worden aangeboden ook geëlimineerd. Hoewel kleiner en over het algemeen goedkoper dan een machtskerk, is een squattribune niet vergelijkbaar met de mogelijkheden die door een machtskerk worden aangeboden.

  1. Hersluitbaar rek

rack richiudibile da palestra

Het hersluitbare rek is de perfecte uitvinding voor iedereen die traint en tegelijkertijd zijn auto in dezelfde garage parkeert

Het opvouwbare squatrek doet precies wat zijn naam doet vermoeden, het vouwt bijna gelijk met de muur waarop het is gemonteerd. Voor iedereen die weinig ruimte heeft, maar toch de mogelijkheid wil hebben om de squat en andere oefeningen uit te voeren, is dit toestel perfect.

Conclusies

Zoals u kunt lezen, gaan het verhaal van enkele van de meest iconische oefeningen van de moderne gymnastiek en de hulpmiddelen die hen in de loop der jaren hebben geholpen zich te verbeteren, vaak hand in hand. De wereld van fitness is een werkelijk prachtige wereld, en kennis moet gedeeld worden, zodat iedereen efficiënt en veilig kan trainen.

Mediabron: Wikipedia onder Creative Commons.

Historische afbeeldingen in dit artikel zijn gelicenseerd onder creatieve commons en vrij te gebruiken.

Sommario
Nome articolo
Het ongelooflijke verhaal en de evolutie van het rek in de sportschool
Descrizione
Het squatrek is een van de onmisbare hulpmiddelen in elke sportschool die zijn naam waardig is, of het nu is om powerlifters, crossfitters, gewichtheffers of bodybuilders te trainen.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!