Search

Kako izbrati Rig za tvojo telovadnico ali Box?

Dober, boljši, najboljši – rig. Nasveti za nakup

Ne glede na to, ali opremljate svoj vadbeni kotiček v garaži ali bleščeč nov športni center, vedno želite izbrati le najboljše. Isto seveda velja za kletke oziroma rige, kot jih imenujemo z izposojenko. Brez skrbi, sledeči članek, ki ga boste prebrali v nekaj minutah, bo izluščil vse najpomembnejše informacije o značilnostih posameznih struktur ter o prednostnih in slabostih različnih možnosti.

Seveda vsak vadbeni prostor, ne glede na svojo velikost, potrebuje tudi druge pripomočke za napredek atletov:

  • Top Quality Bumper Plates
  • Barbells
  • Rowers
  • Rings
  • Chalk/Chalk Set ups
  • Kettlebells

V tokratnem članku se osredotočamo le na že prej omenjene rige. Pa začnimo!

Da se izogneš slabi volji…

Preverimo, na kaj moraš biti pozoren, da bo rig najbolj ustrezal tvojim željam in potrebam.

Uporabne postaje: Zamisli si sledeč scenarij. Kup denarja zapraviš za strukturo, naknadno pa ugotoviš, da si z njo ne moreš pomagati pri izvajanju počepov z utežmi. Preveri, da tvoj rig ima postajo za pull up-e, nastavek za olimpijske palice in olimpijske kroge, ter se tako izogni neprijetnim izkušnjam.

Stabilnost: Ne zapravljaj za rig-e, ki so nestabilni. Struktura se mora priviti v tla z vijaki ali pa mora proizvajalec na druge načine zagotoviti njeno trdnost.

Cena: Neverjetno je, kako se cene rig-ov razlikujejo! Ni nujno, da je najcenejši izdelek najslabši – daleč od tega! Naletimo lahko na odlične cenovne akcije ali pa zapravimo daleč preveč denarja za slabo kakovost.

Vzdržljivost: Pomisli, rig bo v uporabi vsak dan. Več let mora zdržati pull up-e, odlaganje palic, vaje na gimnastičnih krogih… Preden se odločiš za nakup, preizkusi različne možnosti, beri ocene, postavljaj vprašanja na forumih in poskrbi, da bo tvoja naložba pametna.

Prostor: Fitnes industrija je že tako napredovala, da lahko kletke najdemo v vseh oblikah in velikostih. Če ti je oče odmeril le kos shrambe za telovadbo ali če si se odločil za postavitev telovadnice v zapuščeni tovarni – rig bo seveda popolnoma drugačen. Najboljši proizvajalci se bodo prilagodili tvojim potrebam in skupaj s tabo našli idealno rešitev!

Z mislijo na vse naštete značilnosti, smo pripravili lestvico proizvajalcev, ki vam lahko pripravijo

1# KingsBox

2# Rogue Fitness

3# Eleiko Sports

4# Vulcan Strenght

5# Again Faster

Nekaj zaključnih misli

Zapomni si, da je struktura verjetno najpomembnejši element tvoje telovadnice. Gre za pomembno investicijo za katero si moraš vzeti čas in pretehtati vse svoje možnosti. Upamo, da ti je bil tudi ta članek vsaj malo v pomoč pri izbiri strukture, ki te bo »odlepila od tal«.

Seveda nas zanima tvoje mnenje. Vabimo te, da se nam s svojimi pomisleki oglasiš v komentar do takrat pa – dobro treniraj!

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!