Zoek

Hoe maak je de perfecte work-out afspeellijst?

Luisteren naar muziek tijdens, voor en na de training is cruciaal. Een afspeellijst maken lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet altijd. Wilt u weten hoe? Geen probleem, het KingsBox team legt het uit!

Rock, metal, house, techno, lounge muziek, het maakt niet uit welk genre, waar het om gaat, is dat je de muziek nooit mist in je work-out routine.

Muziek en opleiding

Ja, muziek is de perfecte motiverende stimulans voor training! Nee, we hebben dit niet uitgevonden, we hebben het hier over echte wetenschap, talrijke studies tonen aan dat de juiste muziek de prestaties tijdens de training exponentieel kan verhogen.

Als u geïnteresseerd bent in dit artikel, nodigen wij u uit om het te lezen tot het einde, vindt u vele zeer interessante ideeën om uw afspeellijst te vinden.

Laten we dan nu beginnen:

Hoe kan ik muziek gebruiken tijdens de training?

Muziek is altijd verbonden geweest met ons leven, liedjes hebben een enorme macht over onze emoties en stellen ons in staat emoties en gevoelens te voelen. Muziek werkt als een echt positioneringsinstrument en kan ons helpen beter te trainen.

In principe kunnen we onze work-out routine als volgt verdelen:

1) Vóór de opleiding

2) Tijdens de opleiding

3) Na de opleiding

In deze 3 fasen kunnen wij baat vinden bij het luisteren naar muziek, die, als zij met de juiste criteria wordt gekozen, ons zeer ten goede zal komen.

Voor de opleiding

Er zijn in principe twee stromingen de eerste is dat het luisteren naar bijzonder kalme en ontspannen liedjes of liedjes u zult helpen de spanning te verlichten en nervositeit en rusteloosheid voor de training te verminderen.

De tweede is om te luisteren naar motiverende nummers of nummers met een hoge BPM zult u helpen om de concentratie en het grit die nodig is om uw krachttraining te groeien, of het nu bijvoorbeeld, powerlifting, gewichtheffen, cross-training.

Tijdens de opleiding

Tijdens de training draagt de muziek bij tot een verhoogde afgifte van endorfine en voel je je meer opgewonden over de komende training.

We associëren onze favoriete nummers vaak met positieve emoties die automatisch omslaan in kracht en sterkte. Bijvoorbeeld, gebruik tijdens een Crosstraining wod misschien een EMOM uw motiverende afspeellijst zult u toelaten om het doel van het voltooien van de prestatie te bereiken en alles van jezelf te geven zonder je te sparen.

Bijkomende voordelen van het luisteren naar muziek tijdens de training:

1) Verhoging van de motivatie

2) Veerkracht bij het voltooien van de laatste reps

3) Minder stress

Na de opleiding

Als u een zware training achter de rug hebt en u wilt ontspannen, is er niets beter dan uw afspeellijst met favoriete ontspannende liedjes te gebruiken. Deze helpen u om uw hartslag, die verhoogd is tijdens de training, te verlagen, evenals uw ademhalingsfrequentie, waardoor u weer in een staat van rust komt.

Veel mensen hechten niet veel belang aan de ontspanningsfase na de training. Door bijvoorbeeld je ontspannende muziekpianist te gebruiken voor het stretchen na de training, kun je je beter concentreren op je bewegingen en sneller herstellen voor je volgende training.

Welke muziek is de juiste?

Nu vraag je je misschien af hoe je tussen al je favoriete nummers de juiste muziek voor je work-out kiest?

In principe kan muziek tijdens de training op drie manieren worden gebruikt:

1) Gecoördineerd met het ritme van de beweging, bijvoorbeeld tijdens het hardlopen) Als achtergrondmuziek) Om positieve gevoelens of herinneringen op te roepen

BPM en het belang ervan

Doorslaggevend is ook het tempo van een liedje, uitgedrukt in beats per minute of beter MPM.

De optimale waarde voor asynchrone muziek ligt over het algemeen tussen 130 en 140 (BPM). Omdat wij tijdens de training onze bewegingen automatisch aanpassen aan het ritme van de muziek, is het dus van groot belang dat de muziek met een passende snelheid wordt afgespeeld.

Te trage muziek kan u onnodig afremmen, terwijl een te snel nummer het risico inhoudt dat u tijdens de work-out overbelast raakt.

Weten hoe intensief je gaat trainen en weten hoeveel fasen van werk en rust je training omvat is cruciaal, want zo kun je van tevoren je afspeellijst samenstellen.

Hoe maak je een afspeellijst voor je training

Je moet op deze dingen letten:

De tijd van de muziek waarnaar u luistert (BPM) moet overeenkomen met uw hartslag.

De BPM-frequentie moet overeenkomen met de bewegingssequentie.

Voorbeelden van BPM op basis van opleiding

1) Motiverende pre work-out muziek 120 tot 140 (BPM)

2) Ontspannende pre work-out muziek 70 tot 100 BPM

3) Snelle muziek tijdens de training van 140 tot 160 BPM

4) Ontspannende muziek tijdens de training 70 tot 100 BPM

5) Ontspannende muziek na de training 60 tot 90 BPM

Hoe kies je liedjes

Onthoud altijd dat de liedjes die je in je afspeellijst gebruikt je moeten motiveren, dus kies zorgvuldig liedjes die je een goed gevoel geven.

Onthoud altijd dat een goede work-out afspeellijst nummers bevat die:

1) Ze verhogen je verlangen om te trainen.
2) Ze roepen beelden in je op die je motiveren.
3) Ze geven je de nodige veerkracht

Welke diensten te gebruiken om een afspeellijst te maken

Muziek in de sport is altijd al een absolute hulpbron geweest! Op de juiste manier gekozen, kan het u zeer snel leiden tot het bereiken en overtreffen van maximale prestaties en u even snel afleiden van de zwaarte van de training. Dankzij de muziek wordt de training nog leuker en geeft ze je de beslissende boost om te trainen.

Hier zijn een aantal nuttige diensten om uw afspeellijst te maken

Afspeellijsten maken op YouTube

Het maken van een afspeellijst van video’s op YouTube is heel eenvoudig. Door een video te selecteren biedt de site je de mogelijkheid om deze toe te voegen aan een bestaande afspeellijst of een nieuwe aan te maken.

Afspeellijsten maken op Vimeo

Als je Vimeo gebruikt, is het je misschien opgevallen dat de site de term playlist niet gebruikt, maar het woord Showcase gebruikt om naar playlists te verwijzen.

Ga naar Vimeo en speel de video af die je wilt organiseren in een afspeellijst. Ga met de muis over de video en klik op de voorlaatste optie, dat is Toevoegen aan Collecties.

U kunt al uw verzamelde video’s in Vimeo Showcase vinden in het menu Profiel > Verzamelingen.

Afspeellijsten maken op Dailymotion

Dailymotion gebruikt een gelijkaardige aanpak als YouTube om gebruikers toe te laten een afspeellijst aan te maken op het platform. Je hoeft alleen maar de video te vinden die je wilt toevoegen aan een afspeellijst, klik op een icoontje en je krijgt je afspeellijst.

Afspeellijsten maken op Spotify

Spotify biedt een veel eenvoudigere manier om afspeellijsten te maken dan welk ander platform ook. Zodra u de hoofdinterface van de site opent, vindt u de optie om een afspeellijst te maken in het linkerdeelvenster van het scherm.

Als u een nummer aan een afspeellijst wilt toevoegen, speelt u het nummer af op de webversie van Spotify, klikt u op de drie puntjes naast de naam van het nummer en kiest u Toevoegen aan afspeellijst.

Maak een nieuwe afspeellijst of voeg het nummer toe aan een bestaande afspeellijst.

Afspeellijsten maken op Apple Music

Apple Music heeft nog geen webversie, dus je zult de iTunes-app op je computer moeten gebruiken om een afspeellijst te maken.

1) Start de app op uw computer en ga naar het gedeelte Apple Music binnenin.
2) Zoek de muziek die u wilt toevoegen aan een afspeellijst.
3) Klik op de drie puntjes naast de naam van het nummer en selecteer Toevoegen aan lijst.
4) Maak een nieuwe afspeellijst of voeg het nummer toe aan een bestaande afspeellijst.

Afspeellijsten maken op Google Play Music

De webversie van Google Play Music is heel netjes en schoon en er zijn slechts een paar opties om mee te werken. Met deze minimalistische opzet is het zeer eenvoudig om een afspeellijst voor uw favoriete muzieknummers te maken.

1) Start de webversie van Google Play Music.
2) Klik op Muziekbibliotheek in de linkerzijbalk.
3) Kies nummers uit het menu bovenaan.
4) Klik met de rechtermuisknop op een van de nummers en selecteer Toevoegen aan afspeellijst.

Afspeellijsten maken op soundcloud

Soundcloud is een van de gemakkelijkste platforms om afspeellijsten te maken en je muzieknummers te organiseren.

1) Ga naar soundcloud en ga naar uw account.
2) Kies de muziek die je wilt toevoegen aan je afspeellijst en ga naar de individuele pagina.
3) Zodra u daar bent, klikt u op de knop die zegt meer en selecteert u Toevoegen aan lijst.

Net als veel andere platforms, zal het je vragen of je het nummer wilt toevoegen aan een bestaande lijst of dat je een nieuwe wilt maken. Kies de optie van uw voorkeur en genereer uw afspeellijst.

Conclusie

Muziek en sport zijn altijd al onlosmakelijk met elkaar verbonden geweest. Dankzij dit gedetailleerde artikel heb je alle tools in handen om je perfecte work-out playlist samen te stellen. Het enige wat je hoeft te doen is rennen en trainen.

We kijken uit naar het volgende artikel. Tot ziens!

Sommario
Nome articolo
Hoe maak je de perfecte work-out afspeellijst?
Descrizione
Luisteren naar muziek tijdens, voor en na de training is cruciaal. Een afspeellijst maken lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet altijd. Wilt u weten hoe? Geen probleem, het KingsBox team legt het uit!
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!