Search

Teretana za kamp snage za talijansku ragbi reprezentaciju

Kakav je ovo bio nevjerojatan projekt – projektiranje i opremanje dvorane od 1000 m2 za talijansku ragbi reprezentaciju za njihov kamp za trening snage. Bila je prava čast realizirati ovu dvoranu za jedan od timova natjecanja Six Nations, “gli Azzurri”. Jako nam se svidjela prilik i izazov i nismo oklijevali s prihvaćanjem partnerstvo.

Kada su predstavnici Talijanske ragbi federacije (FIR) kontaktirali s nam u vezi s projektom, moramo priznati da nam je to bilo ostvarenje sna. Posebno su naši inženjeri dugo sanjali o opremanju teretane za sportski tim na ovoj razini, gdje bi mogli iskoristiti sve naše opcije izrade po narudžbi kako bi teretana postala pravi “dom” timu.

Konstrukcija dužine 18,5 m koja omogućuje istovremeni trening 20 vježbača

Tim FIR-a dao nam je dobre nacrte onoga što žele od svoje teretane, ali KingsBoxov tim zadužen za ovaj projekt, predvođen voditeljicom marketinga Petrom i Simonom, jednim od naših inženjera, odlučio je projekt odvesti mnogo dalje. Odlučili su u potpunosti iskoristiti naše mogućnosti izrade po narudžbi kako bi povećali funkcionalnost, praktičnost i izgled teretane.

Posebno su razmišljali o tome kako uključiti praktičnija rješenja za trening cijelog tima da bi im postava bila što prikladnija. Također su posebnu pozornost posvetili cjelokupnom izgledu teretane i dodavanju detalje dizajnu kako bi stvorili tu posebnu atmosferu timske sinergije i prijateljstva.

Prilikom dizajniranja glavne strukture treninga, Simon je tražio inspiraciju u teretanama američkih sveučilišnih sportskih timova jer je prepoznao da su oni stručnjaci u stvaranju timskog duha. Prvo je zamislio rack koji bi omogućio da 4 osobe istovremeno treniraju čučnjeve, ali umjesto 5 pojedinačnih rackova, odlučio ih je povezati u jednu veliku strukturu. Ideja je da se trening pojedinačnih igrača poveže u jedan tim koji radi za zajednički cilj. Smatrao je da će to pridonijeti osjećaju timskog jedinstva, a mi vjerujemo da je prilagođena teretana učinila upravo to.

Koristio je posebno izrađene branik strukture za pohranu kako bi povezao rackove u jednu cjelinu. Ovo je praktično na više načina. Prvo, omogućuje korisnicima da stave sve bumpere koji su im potrebni tijekom treninga, odmah pokraj postaja za čučnjeve., Simon se pobrinuo da bude više nego dovoljno prostora za kretanje igrača u i izvan postaja za čučnjeve, čak i ako se trenira punim kapacitetom, 4 igrača po racku. I na kraju, osim što drži bumpere, također ima prilagođene ploče s logom Talijanskog ragbi saveza na njima, kako bi se ojačao osjećaj pripadnosti nacionalnom timu.

Krajnji rezultat je struktura duga 18,5 m koja nudi 20 postaja za čučnjeve koje se mogu koristiti istovremeno. Sa svim lijepo prilagođenim detaljima dizajna, struktura je doista impresivna. To je prva stvar koja vam upada u oči kada uđete u teretanu i odmah vam daje do znanja da ste ušli na teritorij talijanske ragbi reprezentacije.

Teretana koja utjelovljuje Italiju

Naravno, struktura je Savoy plava, što odgovara prepoznatljivoj boji tima. Kako bi dodali nešto posebno, Petra i Simon odlučili su prilagoditi sitne detalje kao i priključke za opremu u prekrasnoj zlatnoj boji. Dvije skladne boje stvarno oživljavaju strukturu i cijelu teretanu.

“Zlatni detalji stvarno iskaču na tamnoplavoj i crnoj strukturi i podižu je. Daju onaj poseban “kraljevski” izgled. Željeli smo osigurati da se tim osjeća posebno kada trenira na njoj. Oni su među najboljima u naciji, trebali bi trenirati na najboljoj mogućoj opremi i znati to.”

(Simun)

Prvi put smo izrada prilagođenih ploča za opremu u toliko boja, ali prihvatili smo izazov jer smo htjeli da konačni rezultat bude savršen. Htjeli smo FIR-ov logo u punoj boji s dodatkom zlatnih detalja kako bi bio doista prepoznatljiv. Na kraju smo dobili 7 slojevitih prilagođenih dasaka koje su pojačale vizualni dojam teretane. One samo pridonose masivnosti cijele strukture za koju se nadamo da će inspirirati tim i zastrašiti protivnike ako slučajno uđu u njihovu dvoranu.

Osim prilagođenih ploča s logom FIR-a, personalizirani smo i drvene platforme za dizanje ispod svake od postaja za trening čime smo spojili cijelu strukturu. To smo učinili kako bi sportaši na svakom koraku svog treninga imali vizualni podsjetnik da su dio reprezentacije.

Rezultat, kako kaže njihov trener snage, oduzima dah i sigurno će pomoći motivaciji momčadi kada budu vježbali ovdje.

Specijalizirana oprema za ciljani trening snage

Trener je imao neke specifične zahtjeve i sretni smo što smo mogli isporučiti željenu opremu: naše Royal Hip Thrusters i Viper ekstenzije, dovoljno podesivih klupa za sve i sustave remenica za ciljani trening snage. Dodali smo i sanjke za guranje za rad na brzini i ubrzanju koji mogu raditi u teretani na svojoj prilagođenoj plavoj stazi za sprint.

Napokon vlastita dvorana u kojoj cijeli tim može trenirati istovremeno

Budući da tim sada ima vlastitu prekrasnu prilagođenu teretanu, to će im pomoći u jačanju morala i zbližiti tim. Trening u ovom prilagođenom prostoru, gdje se na svakom koraku podsjećaju na zajednički cilj pobjede za reprezentaciju, pomoći će momčadi da ostane motivirana. Trener će moći raditi ne samo na njihovim vještinama snage, već i na njihovom povezivanju jer će cijeli tim moći trenirati zajedno. Ovo ne samo da zbližava tim, već i jača njihovu povezanost kao suigrača.

Njihov trener snage:

“Nova teretana pomoći će našem timskom duhu, iz 2 dva razloga. Prvo, sama činjenica da će cijeli tim moći istovremeno trenirati zajedno. To će stvoriti ovo pozitivno raspoloženje za trening snage. I drugo, ovo je prvi put da reprezentacija ima opremu, posebno strukturu, na ovoj razini, za treniranje. Funkcionalnost i cijeli izgled… To će sigurno pozitivno utjecati na momčad.”

(Michele Colosio)

Bilo je pravo zadovoljstvo gledati ekipu kako ulazi u svoju novu dvoranu na prvi trening. Bip je vidljiv njihov entuzijazam radi nove opreme i ponos koji su osjećali. Doslovno su prštali od energije i nadamo se da se tako osjećaju svaki put kad uđu u svoju teretanu. Naelektrizirana energija tima u teretani bila je zarazna i otišli smo napunjeni nevjerojatnom energijom tako uspješnog projekta.

Partnerstvo istih duhova

I talijanski nacionalni ragbi tim i KingsBox su puni mlade i ambiciozne energije sa željom za rastom. Kao što su rekli, ono što ih je doista privuklo u partnerstvo s KingsBoxom za njihovu novu teretani bio je entuzijazam kojim smo predstavili prilagođena i personalizirana rješenja koja smo bili spremni napraviti za njih. Kad su vidjeli teretanu kakvu smo zamislili za njih, više nisu htjeli standardna rješenja.

Nadamo se da će konačni rezultat motivirati momčad na naporan rad i da će im rezultati pomoći u pobjedama na terenu. Znamo za koga ćemo navijati kad počnu utakmice!

Sommario
Teretana za kamp snage za talijansku ragbi reprezentaciju
Nome articolo
Teretana za kamp snage za talijansku ragbi reprezentaciju
Descrizione
Talijanska ragbi federacija dugo je priželjkivala dvoranu za trening snage u kojoj bi cijeli tim mogao trenirati zajedno, raditi na svojim vještinama, ali i na prijateljstvu. Bila nam je čast pomoći im u ostvarenju tog sna i dizajnirati dvoranu za trening snage na razini njihovih konkurenata.
Autore
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!