Search
attrezzatura da palestra guida

Oprema za teretanu | Vodič za osnovnu opremu

Opremanje nove teretane spravama nije uvijek jednostavno. Postoji nekoliko desetaka komada opreme za teretanu između kojih možete birati i mnoga pitanja na koja morate odgovoriti kako biste mogli kupiti pravu opremu na temelju raspoloživog prostora.

U ovom sveobuhvatnom vodiču za kupnju opreme za teretanu pokušat ćemo odgovoriti na sva najčešća pitanja kupaca, bilo da planiraju otvoriti kućnu ili profesionalnu teretanu.

Počnimo s najvažnijim dijelom i zajedno saznajmo: koje sprave postoje u teretani?

1. Klupa (bench)

Pnaca allenamento

Klupa za trening je podesiva ili fiksna klupa koja se koristi za izvođenje vježbi s utezima. Podesiva verzija omogućuje pomicanje naslona, od ravnog do nagnutog položaja.

2. Utezi

Ovo je vjerojatno vaša najvažnija kupnja što se tiče opreme za teretanu. Set utega, počevši od lakših do težih, za širok raspon veličina kojima možete zadovoljiti svoje kupce. Utezi dolaze u različitim oblicima, veličinama i materijalima, izbor je vaš.

3. Šipke

Bilanciere da palestra e crossfit

Olimpijske šipke ne smiju nedostajati u vašoj teretani. Zapamtite da postoje različite vrste šipki, a težina se razlikuje po spolu. Na primjer, olimpijske šipke za cross trening i powerlifting za muškarce teže 20 kg, a one za žene 15 kg. Tu su i specijalizirane šipke za teretanu za treniranje različitih mišića tijela.

4.Bumper ploče

Bumperi ili diskovi za vježbanje neophodni su za dodavanje težine vašoj šipci kako biste postigli željenu težinu. Bumper ploče dostupne su od različitih materijala i u različitim bojama. Odaberite onu koja najbolje odgovara vašoj teretani. Zapamtite da ćete, ovisno o vrsti sporta koji želite vježbati u svojoj teretani, morati odabrati prave diskove za teretanu – one od lijevanog željeza ili gume.

5. Set girji

Girje (kettlebells) su vrlo zanimljiva alternativa utezima jer aktiviraju nešto drugačiji mišićni profil, posebno jezgru (core). Girje su komad opreme koji postaje sve popularniji pa se kupnja seta za vašu novu teretanu isplati.

6. Šipke za zgibove

barra per pull up modulare

Šipke za zgibove vrlo su korisne i mogu se pričvrstiti izravno na zid kako bi se uštedio prostor i novac. Možete pronaći nekoliko šipki za zgibove, koje se mogu ugraditi na zid, kao i na kaveze i rackove. Nisu jako skupi i nude beskrajan popis pogodnosti.

7. Power rack ili postaja za čučnjeve

rack da palestra

Power rack ili postaja za čučnjeve dva su obavezna dodatka. Zapravo, svaka teretana bi trebala imati barem jedan. Izrađeni od izdržljivog čelika i omogućuju vam izvođenje mnogih vježbi. Pružaju bitnu potporu utezima tijekom najčešćih vježbi powerliftinga i dizanja utega.

8. Traka za trčanje

Air Runner Tapis Roulant guida sugli attrezzi da palestra.

Ako nabavljate opremu za svoju novu teretanu, znate da je traka za trčanje obavezna. U KingsBoxu smo usavršili našu traku za trčanje koja koristi pokrete ljudskog tijela za upravljanje: traku za trčanje Royal Runner 2.0.

Pogodno za sve sportaše, bez obzira na njihovu kondiciju, za HIIT treninge (intervalni treninzi visokog intenziteta).

9. Air Bike

Concept Bike guida sugli attrezzi da palestra.

Air Bike alternativa je traci za trčanje i spravi za veslanje za trening kardiovaskularne izdržljivosti. Air Bike je ekološki prihvatljiv i savršen za povećanje otkucaja srca. Na tržištu postoji nekoliko Air Bikeova.

10. Rower

Vogatore Concept modello D guida sugli attrezzi da palestra.

Za razliku od Air Bikea i trake za trčanje koja se više fokusira na donji dio tijela, Rower omogućuje potpuni trening, uključuje noge, core i gornji dio tijela, te pomaže u sagorijevanju velikog broja kalorija.

11. Medicinska lopta

Wall ball guida sugli attrezzi da palestra

Kupnja kompleta medicinskih i slam lopti omogućit će vam da svojim klijentima pružite dodatni izazov stabilnosti. Koliko god jednostavna bila u svojoj koncepciji, medicinska lopta je stvarno koristan alat, po vrlo niskoj cijeni.

Sommario
Nome articolo
Oprema za teretanu | Vodič za osnovnu opremu
Descrizione
Opremanje nove teretane spravama nije uvijek jednostavno. Postoji nekoliko desetaka komada opreme za teretanu između kojih možete birati i mnoga pitanja na koja morate odgovoriti kako biste mogli kupiti pravu opremu na temelju raspoloživog prostora.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!