Případové studie

Instalace 10 m dlouhého stropního ocelového roštu bez podpěrných sloupů

V lékařském a farmaceutickém průmyslu jsou standardy velmi vysoké. To samozřejmě platí i pro Roche Diagnostics, další úspěšnou společnost, se kterou jsme měli tu čest spolupracovat. Už samotné hodnoty a vize společnosti svědčí o tom, že kvalita jejich produktů (mimochodem, v současné době vyvíjejí vakcínu proti novému koronaviru) a práce jejich zaměstnanců musí být stoprocentní. Vysoké nároky se samozřejmě vztahují i na všechny dodavatele, s nimiž společnost spolupracuje.

Obdivuhodné společnosti, jako je Roche Diagnostics, se starají o všechny své zaměstnance a jejich potřeby výměnou za vynaložené úsilí – proto Roche Diagnostics věnovala svým zaměstnancům posilovnu v administrativní budově a pojmenovala ji „Work and Balance“.

Klient měl tři požadavky:

  • ocelová konstrukce musí být připevněna ke stropu bez podpůrných sloupů, aby bylo k dispozici co nejvíce prostoru pro volný trénink a cvičení TRX,
  • nicméně stojan (pokud se tomu tak vůbec dá říkat! 😊) musí vypadat úchvatně,
  • cena musí být co nejnižší. O projekt se samozřejmě ucházelo i několik dalších firem, takže jsme museli nabídnout dobrou cenu, aniž bychom obětovali kvalitu.

Výzva:

Zde se poprvé se naši inženýři setkali s požadavkem zákazníka, který požadoval, aby byl celý stojan připevněn pouze ke stropu. Nebyl to jen bláznivý požadavek klienta, ale stály za tím dobré důvody: prostor určený pro posilovnu měl podlahové vytápění; navíc by sloupy překážely volnému tréninku a cvičení s popruhy TRX. Co však způsobilo určité nepříjemnosti, byla délka: konstrukce se pne přes 10 metrů ke stropu!

Řešení:

Museli jsme si vyžádat posudek statika; naši inženýři se na základě jeho doporučení a vlastních znalostí pustili do práce. Na třech místech byla konstrukce připevněna ke stropu na zakázku vyrobenými sloupy a po obou stranách přibyly další dvě tyče kotvené do stěn, které nemají žádnou nosnou funkci, ani nejsou připevněny k zemi, ale jsou velmi užitečné pro funkční cvičení a protahování.

Při plánování konstrukce jsme museli vzít v úvahu také možnost dalšího rozšíření stojanu.

Závěr:

Navzdory všem výpočtům a 3D výkresům jsme byli po celou dobu montáže na hraně. Ale jakmile nás kontaktovali z firmy, zaplavila nás vlna úlevy: klient byl ohromen jedinečnou, extrémně stabilní a nádhernou konstrukcí!

Zákazník Roche Diagnostics také chválil naše oddělení zákaznické podpory, protože komunikace probíhala hladce, rychle a zákazník byl vždy informován o všech krocích.

Nadšení bylo oboustranné, zaujala nás také profesionalita klienta, protože jsme poprvé měli možnost spolupracovat s tak velkou nadnárodní společností. Tuto zkušenost doporučujeme všem. Navíc jsme nikdy předtím takovou stavbu nedělali a podobné výzvy jsou pro naše inženýry jako třešnička na dortu každodenních povinností.

Sommario
Nome articolo
Work and Balance: případová studie kancelářské posilovny
Descrizione
V lékařském a farmaceutickém průmyslu jsou standardy velmi vysoké. To samozřejmě platí i pro Roche Diagnostics, další úspěšnou společnost, se kterou jsme měli tu čest spolupracovat.
Nome autore
KingsBox
Logo