Search

Instalace 10 m dlouhého stropního ocelového roštu bez podpěrných sloupů

V lékařském a farmaceutickém průmyslu jsou standardy velmi vysoké. To samozřejmě platí i pro Roche Diagnostics, další úspěšnou společnost, se kterou jsme měli tu čest spolupracovat. Už samotné hodnoty a vize společnosti svědčí o tom, že kvalita jejich produktů (mimochodem, v současné době vyvíjejí vakcínu proti novému koronaviru) a práce jejich zaměstnanců musí být stoprocentní. Vysoké nároky se samozřejmě vztahují i na všechny dodavatele, s nimiž společnost spolupracuje.

Obdivuhodné společnosti, jako je Roche Diagnostics, se starají o všechny své zaměstnance a jejich potřeby výměnou za vynaložené úsilí – proto Roche Diagnostics věnovala svým zaměstnancům posilovnu v administrativní budově a pojmenovala ji „Work and Balance“.

Klient měl tři požadavky:

  • ocelová konstrukce musí být připevněna ke stropu bez podpůrných sloupů, aby bylo k dispozici co nejvíce prostoru pro volný trénink a cvičení TRX,
  • nicméně stojan (pokud se tomu tak vůbec dá říkat! 😊) musí vypadat úchvatně,
  • cena musí být co nejnižší. O projekt se samozřejmě ucházelo i několik dalších firem, takže jsme museli nabídnout dobrou cenu, aniž bychom obětovali kvalitu.

Výzva:

Zde se poprvé se naši inženýři setkali s požadavkem zákazníka, který požadoval, aby byl celý stojan připevněn pouze ke stropu. Nebyl to jen bláznivý požadavek klienta, ale stály za tím dobré důvody: prostor určený pro posilovnu měl podlahové vytápění; navíc by sloupy překážely volnému tréninku a cvičení s popruhy TRX. Co však způsobilo určité nepříjemnosti, byla délka: konstrukce se pne přes 10 metrů ke stropu!

Řešení:

Museli jsme si vyžádat posudek statika; naši inženýři se na základě jeho doporučení a vlastních znalostí pustili do práce. Na třech místech byla konstrukce připevněna ke stropu na zakázku vyrobenými sloupy a po obou stranách přibyly další dvě tyče kotvené do stěn, které nemají žádnou nosnou funkci, ani nejsou připevněny k zemi, ale jsou velmi užitečné pro funkční cvičení a protahování.

Při plánování konstrukce jsme museli vzít v úvahu také možnost dalšího rozšíření stojanu.

Závěr:

Navzdory všem výpočtům a 3D výkresům jsme byli po celou dobu montáže na hraně. Ale jakmile nás kontaktovali z firmy, zaplavila nás vlna úlevy: klient byl ohromen jedinečnou, extrémně stabilní a nádhernou konstrukcí!

Zákazník Roche Diagnostics také chválil naše oddělení zákaznické podpory, protože komunikace probíhala hladce, rychle a zákazník byl vždy informován o všech krocích.

Nadšení bylo oboustranné, zaujala nás také profesionalita klienta, protože jsme poprvé měli možnost spolupracovat s tak velkou nadnárodní společností. Tuto zkušenost doporučujeme všem. Navíc jsme nikdy předtím takovou stavbu nedělali a podobné výzvy jsou pro naše inženýry jako třešnička na dortu každodenních povinností.

Sommario
Nome articolo
Work and Balance: případová studie kancelářské posilovny
Descrizione
V lékařském a farmaceutickém průmyslu jsou standardy velmi vysoké. To samozřejmě platí i pro Roche Diagnostics, další úspěšnou společnost, se kterou jsme měli tu čest spolupracovat.
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!