Search

Posilovna pro italský národní ragbyový tým ‌

Byl to neuvěřitelný projekt – navrhnout a vybavit posilovnu o rozloze 1000 m2 pro italskou ragbyovou reprezentaci, která ji bude využívat pro své silové soustředění. Bylo nám opravdovou ctí realizovat tuto posilovnu pro jeden z týmů Six Nations, „gli Azzurri“. Tato příležitost a výzva se nám velmi líbila a neváhali jsme tuto spolupráci přijmout.

Když nás zástupci Italské ragbyové federace (FIR) kontaktovali ohledně projektu, musíme přiznat, že to pro nás byl splněný sen. Zejména naši inženýři už dlouho snili o vybavení posilovny pro sportovní tým na takové úrovni, kde by mohli využít všech našich možností na míru, aby se posilovna stala pro tým skutečným „domovem“.

18,5 m dlouhá konstrukce, která umožňuje trénink 20 účastníků najednou

Tým FIR nám poskytl přesný nástin toho, co si od své posilovny slibuje, ale tým KingsBox, který měl tento projekt na starosti, v čele s vedoucí marketingu Petrou a Simonem, jedním z našich inženýrů, se rozhodl posunout projekt mnohem dál. Rozhodli se plně využít naše možnosti výroby na míru, aby maximalizovali funkčnost, praktičnost a výhled posilovny.

Zvláště se zamýšleli nad tím, jak zahrnout praktičtější řešení pro školení celého týmu, aby pro ně bylo nastavení co nejpohodlnější. Zvláštní pozornost věnovali také celkovému vzhledu tělocvičny a tomu, jak přidat designové detaily, aby vytvořili onu zvláštní atmosféru týmové souhry a kamarádství.

Při navrhování hlavní tréninkové struktury se Simon inspiroval posilovnami amerických univerzitních sportovních týmů, protože si uvědomuje, že jsou odborníky na vytváření týmového ducha. Nejprve si představil stojan, který by umožnil 4 lidem trénovat dřepy najednou, ale místo 5 samostatných stojanů se je rozhodl spojit do jedné velké konstrukce. Myšlenka spočívá v tom, že se trénink jednotlivých hráčů propojí do jednoho týmu, který pracuje na společném cíli, společně. Měl pocit, že to přispěje k pocitu jednoty týmu, a my věříme, že vlastní posilovna to dokázala.

K propojení stojanů do jednoho celku použil na zakázku vyrobené úložné konstrukce pro bumpery. To je praktické ve více ohledech. Zaprvé umožňuje uživatelům uložit všechny bumpery, které během tréninku potřebují, přímo vedle dřepovacích stanic. Zároveň Simon zajistil, aby měli hráči více než dostatek prostoru pro pohyb na dřepovacích stanicích a z nich, i kdyby trénovali na plný výkon, tedy 4 hráči na stojan. A konečně, kromě uložení bumperů jsou na něm také vlastní tabule s logem Italské ragbyové federace, aby se posílil pocit sounáležitosti s národním týmem.

Výsledkem je 18,5 m dlouhá konstrukce, která nabízí 20 dřepovacích stanovišť, jež lze používat současně. Díky všem krásně přizpůsobeným designovým detailům je konstrukce skutečně impozantní na první pohled. Je to první věc, která vás zaujme, když vejdete do posilovny, a okamžitě vám dá najevo, že jste vstoupili na území Italského národního ragbyového týmu.

Posilovna, která ztělesňuje Itálii

Struktura je samozřejmě Savoy modrá, což odpovídá charakteristické barvě týmu. Aby však Petra a Simon přidali něco speciálního, rozhodli se upravit drobné detaily a také příslušenství klecí v krásné zlaté barvě. Tyto dvě barvy ve vzájemné souhře konstrukci i celou posilovnu skutečně oživují.

“ Zlatavé detaily opravdu vyniknou na tmavě modré a černé struktuře a pozvednou ji. Dodávají jim zvláštní „královský“ vzhled. Chtěli jsme, aby se tým cítil výjimečně, až na něm bude trénovat. Patří mezi nejlepší v zemi a měli by trénovat na nejlepším dostupném vybavení a vědět to.“

(Simon)

Vytvořit vlastní tabule pro plošinu v tolika barvách pro nás bylo premiérou, ale tuto výzvu jsme přijali, protože jsme chtěli, aby byly dokonalé pro konečný výsledek. Chtěli jsme logo FIR v plné barvě s přidáním zlatých detailů, aby opravdu vyniklo. Nakonec jsme získali 7 navrstvených nestandardních tabulí umocňujících vizuální dojem z posilovny. Celé konstrukci jen přidávají na mohutnosti, která, jak doufáme, bude tým inspirovat a soupeře zastrašovat, pokud náhodou vstoupí do jejich posilovny.

‌Kromě vlastních tabulí s logy FIR jsme také přizpůsobili dřevěné zvedací platformy pod každou z tréninkových stanic, které celou konstrukci spojily. Udělali jsme to proto, aby sportovci měli na každém kroku tréninku vizuální připomínku, že jsou součástí národního týmu.

‌Výsledek je, jak řekl jejich silový trenér: dechberoucí a jistě pomůže motivovat tým při práci zde.

Specializované vybavení pro cílený silový trénink

Trenér měl několik specifických požadavků a my jsme rádi, že jsme mohli dodat požadované vybavení: naše Royal Hip Thrusters a Viper extensions, dostatek nastavitelných lavic pro všechny a kladkové systémy pro cílený silový trénink. Přidali jsme také několik posilovacích saní pro rychlostní a akcelerační trénink, který mohou provádět uvnitř posilovny na své vlastní modré sprinterské dráze.

Konečně vlastní posilovna, kde může trénovat celý tým najednou

Protože tým má nyní krásnou vlastní posilovnu, pomůže to zvýšit morálku a stmelit tým. Trénink v tomto vlastním prostoru, kde si na každém kroku připomínají společný cíl, kterým je vítězství pro národní tým, pomůže udržet motivaci týmu. Trenér bude moci pracovat nejen na jejich silových schopnostech, ale také na kamarádství, protože celý tým bude moci trénovat společně. To tým nejen stmelí, ale také posílí jejich pouto jako spoluhráčů.

Podle jejich silového trenéra:

„Nová posilovna pomůže našemu týmovému duchu, a to ze dvou důvodů. Zaprvé už jen to, že celý tým bude moci trénovat společně ve stejnou dobu. Vytvoří to pozitivní náladu při silovém tréninku. A zadruhé je to poprvé, co má národní tým k dispozici vybavení, zejména strukturu, na takové úrovni, aby mohl trénovat. Funkčnost a celý ten vzhled… To bude mít na tým určitě pozitivní vliv.“

(Michele Colosio)

Byla to opravdová radost sledovat, jak tým přichází do nové posilovny na svůj první trénink. Bylo vidět jejich nadšení z nového vybavení a hrdost, kterou pociťovali. Prakticky sršeli energií a my doufáme, že se tak budou cítit pokaždé, když vejdou do své posilovny. Elektrická energie týmu v posilovně byla nakažlivá a my jsme odcházeli neuvěřitelně nabití energií z tak úspěšného projektu.

Partnerství společného ducha

Italský národní ragbyový tým i KingsBox jsou plné mladé a ambiciózní energie s touhou růst. Jak sami uvedli, to, co je skutečně přesvědčilo ke spolupráci se společností KingsBox na jejich nové posilovně, bylo nadšení, s jakým jsme jim představili vlastní a personalizovaná řešení, která jsme pro ně byli připraveni vytvořit. Když viděli posilovnu, jakou jsme si pro ně představovali, nechtěli už jít cestou standardních řešení.

Doufáme, že konečný výsledek bude pro tým motivací k tvrdé práci a že mu pomůže k vítězství na hřišti. Víme, komu budeme fandit, až zápasy začnou!

Sommario
Posilovna pro italský národní ragbyový tým
Nome articolo
Posilovna pro italský národní ragbyový tým
Descrizione
Byl to neuvěřitelný projekt – navrhnout a vybavit posilovnu o rozloze 1000 m2 pro italskou ragbyovou reprezentaci, která ji bude využívat pro své silové soustředění. Bylo nám opravdovou ctí realizovat tuto posilovnu pro jeden z týmů Six Nations, "gli Azzurri". Tato příležitost a výzva se nám velmi líbila a neváhali jsme tuto spolupráci přijmout.
Autore
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!