Search

Stojan pro dřepy nebo posilovací stojan | Jak vybrat to nejlepší pro domácí posilovnu

Pokud se chystáte vážně posilovat s činkou v domácí posilovně nebo v garáži, budete si s největší pravděpodobností muset koupit stojan na dřepy (squat rack) nebo posilovací stojan (power rack).

Který stojan si koupit

Při návštěvě webu s fitness vybavením, jako je ten náš, se setkáte s nesčetnými, někdy neznámými pojmy a desítkami dostupných možností.

  • Posilovací stojan
  • Poloviční stojan
  • Plný stojan
  • Klec
  • Úchyty J-cup
  • Bezpečnostní popruhy

A mnoho dalšího. Zkrátka, začne vám z toho jít hlava kolem…

Vzhledem k tomu, že se jedná o jednu z nejdražších součástí vaší domácí posilovny, je podle nás opravdu velmi důležité dobře vědět, co kupujete.

Rozdíly mezi stojanem na dřepy a posilovacím stojanem

Mezi stojanem na dřepy (známým také jako stanoviště na dřepy nebo poloviční stojan) a posilovacím stojanem (známým také jako plný stojan nebo posilovací klec) jsou tři hlavní rozdíly.

Posilovací stojan je 1) větší 2) bezpečnější 3) umožní vám provádět podstatně více cviků než základní stojan na dřepy.

Protože potřebujete stojan

Činky mohou být jedním z nejužitečnějších a nejuniverzálnějších nástrojů, které můžete přidat do své domácí posilovny, ale všichni víme, že přenést naloženou činku na místo pro provedení cviku, jako je bench press, je téměř nemožné, pokud nemáte stojan.

Počet cviků, které můžete provádět s činkou, pokud vlastníte jakýkoli stojan, je exponenciálně vyšší než počet cviků, které můžete provádět bez něj.

Rozdíl je tak velký, že byste pravděpodobně ani neměli investovat do činky, pokud nevlastníte stojan. Víme, že se to nemusí zdát povzbudivé, ale jsme si jisti, že s naším poradenstvím najdete ideální stojan pro své potřeby, a to za tu nejlepší cenu.

Stojan = Bezpečnost

Zkrácená verze …

Pokud se chystáte trénovat s činkou, potřebujete stojan. Stovky lidí se zraní, protože jim při náročných cvicích chybí ta správná opora, například stojan.

Stručný přehled pojmů a názvů stojanu na dřepy

Při hledání dokonalého stojanu na internetu narazíte na mnoho různých termínů. Mnohé z nich jsou jen různými způsoby vyjádření téže věci. To, že to může být matoucí, víme velmi dobře, ale my vám to zjednodušíme a zredukujeme do dvou makro kategorií.

Stojan na dřepy (squat rack)

Stojan na dřepy je také běžně známý jako: stanoviště na dřepy a poloviční stojany. Pro účely tohoto článku budeme tyto tři termíny používat zaměnitelně, ale většinou budeme tento typ stojanu nazývat jednoduše stojan na dřepy.

Stojan na dřepy je tvořen dvěma svislými sloupky s pevnou nebo podepřenou základnou, které umožňují zatížení vyvážit a na konci cvičení jej opřít.

Jeho stabilita, bezpečnost a všestrannost se liší v závislosti na modelu. Níže je uvedena řada stojanů na dřepy, které jsou k dispozici v našem obchodě.

Royal Squat Rack SX-15 II

Stojan Royal Squat Rack SX-15 II je vyroben z vysoce kvalitních ocelových profilů o rozměrech 60 mm x 60 mm x 3 mm, což znamená, že bez problémů unese až 450 kg a více. U stojanu jsme také přidali tyč pro cviky pull-up nebo muscle-up a je k dispozici k zakoupení zde

Mighty Squat Rack SX-15

Tato konstrukce je nepostradatelná pro všechny, kteří chtějí nejlepší kompromis mezi klecí a stanovištěm na dřepy: umožňuje jak trénink dřepů se zatížením, tak i cvičení na hrazdě. Řada Mighty je mimořádně stabilní, takže můžete snadno trénovat cviky muscle up, navíc pro větší stabilitu můžete stojan zatížit bumpery nebo jej ukotvit k podlaze.

Konstrukce je vyrobena z 80 x 80 mm ocelových profilů a je k dispozici ke koupi zde.

Posilovací stojan

Posilovací stojan (power rack) je také známý jako kompletní (plný) stojan nebo posilovací klec.

Posilovací stojan zdvojnásobuje počet sloupků, které má stojan na dřepy, celkem má tedy čtyři sloupky. Čtyři sloupky však nejsou maximem, které na posilovacích stojanech můžete najít. Nezřídka se setkáte se stojany se šesti nebo dokonce osmi sloupky.

Příklad? Zde je náš:

Mighty Power Rack CX-39

Mighty Power Rack CX-39

První dvě řady sloupků umožňují instalaci bezpečnostních kolíků, s nimiž můžete bezpečně provádět všechny cviky, k nimž obvykle potřebujete tréninkového společníka. Lze je také použít jako pomůcku k provádění vlastních přestávek a mnoha dalších cviků.

Prostřední část mezi druhou a třetí řadou sloupků je širší, a kromě obvyklé bradlové tyče má také víceúchopovou tyč, se kterou můžete pohodlně provádět úzké nebo široké přítahy a cviky chin-up.

Poslední část konstrukce by měla sloužit k uložení vybavení, jako jsou kotouče a olympijské činky. Pokud chcete, můžete na stranu přidat i další příslušenství (hrazda pro dipy je součástí balení) a dát tak třešničku na tento ocelový dort, který je dostupný k zakoupení zde.

Celkově je posilovací stojan samozřejmě vždy vyšší než stojan na dřepy. Nicméně každý, kdo má omezený prostor nebo rozpočet, si může bez obav pořídit stojan na dřepy, jako jsou ty, které jsme vám ukázali výše.

Příklady stojanů

Zde je několik příkladů posilovacích, které jsou k dispozici mezi desítkami různých modelů dostupných na této adrese v našem obchodě

Příslušenství posilovacích stojanů a stojanů na dřepy

Existují bezpečnostní zařízení určená výhradně pro jednotlivé typy stojanů a mnoho příslušenství, které můžete ke stojanu modulárně přidat, pojďme se společně podívat, o čem je řeč.

Safety Spotters čili Angel Arms

Konzolky Angel Arms neboli Safety Spotters, jak již jim vy či já chceme říkat, jsou ocelové profily, které nabízejí bezpečnost při tréninku a jsou kompatibilní se všemi našimi zařízeními a stojany řady Mighty (nebo řadou Mighty). Jejich účelem je nabídnout bezpečnost při provádění cviků na lavici, během zdvihů a dřepů, mohou fyzicky nahradit vašeho tréninkového partnera zvaného v žargonu spotter.

V zájmu větší bezpečnosti byly provedeny některé úpravy, takže se staly robustnějšími a delšími. Otvory na bocích jsou menší než 14 mm a nabízejí možnost přidání odporových pásů a dalšího příslušenství, které se jednoduše upevní malým kolíkem a je možné je zakoupit zde

Bezpečnostní popruhy Safety Strap pro posilovací stojan

Naše bezpečnostní popruhy Safety Straps jsou kompatibilní se všemi našimi zařízeními z řady Mighty. V sadě obdržíte dva páry ocelových nosičů, kolíky a pár popruhů z nylonu. Naše bezpečnostní popruhy jsou široké 70 mm, unesou až 4 tuny zatížení a poskytují spolehlivou ochranu při těch nejnáročnějších cvicích. Pro změnu polohy popruhů nemusíte přesouvat kolíky, protože nosiče jsou vyrobeny podobně jako úchyty J-cups, takže se snadno montují a jsou k dispozici ke koupi zde.

Hrazda Mighty Dip Bar

Název Dip Bar je odvozen od nejčastějšího cviku, který lze na těchto tréninkových pomůckách provádět. Na hrazdě pro dipy však lze provádět celou řadu cviků, které posilují svalové skupiny horní poloviny těla.

Hrazda pro dipy se připevňuje ke konstrukci zepředu pomocí čepu a je k dispozici na této adrese

Zařízení Sphere Pull up

Naše zařízení Sphere Pull up je kompatibilní se všemi konstrukcemi klecí řady Royal i klecí řady Mighty. S tímto malým nástrojem bude mít váš stojan novou stanici pro provádění cviků pull up a je k  dispozici k zakoupení zde.

Modular Gripper

Značka Kingsbox se stala synonymem pro inovace, všestrannost a schopnost neustále inovovat. A právě tyto vlastnosti charakterizují nový modulární gripper, který se skládá ze dvou částí, jež lze různě kombinovat.

Jako základ budete potřebovat profil, na který pak připevníte různé doplňky. Tento profil lze zakoupit společně s klecí/stojanem, samostatně nebo jako součást této sady. V základní ceně tohoto balíčku jsou vloženy dva páry nástavců, které vám umožní cvičit s bradly z různých úhlů. Můžete tak trénovat procvičováním různých svalových skupin. Při širším úchopu budete více pracovat na zádech, zatímco při těsném úchopu budou bicepsy vyvíjet větší úsilí. Vzdálenost mezi úchopy si můžete upravit podle svých představ.

Ke dvěma paticím, které tvoří základní balení, můžete přidat také dvě kulové patice, které jsou k dispozici ve dvou velikostech (průměrech). Kromě tréninku zad a paží můžete tímto způsobem také posílit svůj úchop. Náš modulární gripper si můžete zakoupit zde.

Sturdy Pull-up Pull-up Bar

Hrazda pro přítahy Pull up Bar se snadno instaluje na všechny klece řady Royal a lze ji nastavit do požadované výšky. Montáží hrazdy Kingsbox chin-up na každou stranu vaší klece získáte další dvě stanoviště pro provádění přítahů a jako vždy je lze zakoupit na této adrese.

Multi Grip Bar

Naše nová hrazda s více úchyty je velmi praktická, lze ji použít k provádění bradel s širokým i úzkým úchopem a bradel. Je kompatibilní se všemi našimi zařízeními řad Royal a Mighty

a můžete si ji zakoupit zde v našem obchodě.

Požadavky na prostor pro stojan

Ne každý má neomezené množství prostoru, aby si doma nebo v garáži postavil vlastní posilovnu. To znamená, že první věc, kterou je třeba rozhodnout, je, co může nebo nemusí být ve vašem prostoru instalováno.

Je třeba si uvědomit, že budete potřebovat jak prostor pro stojan určený jako konstrukce, tak pro vybavení, činky, kotouče, hrazdy pro dipy atd., atd… Stojany na dřepy po vizuální stránce obecně zabírají mnohem méně místa než typický posilovací stojan.

Šířka

Šířka potřebná pro stojan na dřepy je přibližně stejná jako u posilovacího stojanu. To znamená, že pro jakýkoli stojan na činky budete potřebovat šířku alespoň 3 m.

Výška

Výška posilovacího stojanu může snadno dosáhnout 250 cm, pokud si pak spočítáte, že chcete dělat silové cviky, měli byste mít klidně alespoň 360 cm, v opačném případě bude stačit 250 nebo dokonce méně v případě některých stojanů na dřepy vytvořených speciálně pouze pro podporu činky jako náš stojan Royal Squat Rack SX-5 II, který měří na výšku pouze 186 cm.

Royal Squat Rack SX-5 II.

Stabilita tohoto stojanu na dřepy je mnohem vyšší než u ostatních stojanů na dřepy.

Příliš často trénujete dřepy, tlaky nebo Bench Press s obtížemi při umísťování rovnováhy na stojanu, pak musíte být vždy velmi opatrní, aby byl střed podpěry na obou stranách ve stejnou dobu, aby se nepřevrátit jeden ze dvou podstavců. S tímto stojanem na dřepy jsme tento problém vyřešili. Tento stojan, vyřezaný laserem, svařený profesionálními svářeči a lakovaný práškovou barvou v černé barvě, je velmi stabilní, ve fázi podpírání rovnováhy bude mít stejný pocit, jako když umístíte tyč vyrovnanou na sloupky klece. Můžete odložit více jak 250 kg a je k zakoupení na této adrese.

Všestrannost

Jedním z klíčů k vybudování slušné domácí posilovny na malém prostoru je nákup vybavení, které umí více než jednu věc. Samozřejmě existují lidé, kteří mají neomezený prostor pro vybudování své vysněné domácí posilovny. Mnozí se však musí spokojit s tím, co obvykle mají.

To znamená, že vybavení, které bychom chtěli koupit, by mělo být „všestranné“.

Stabilita

Ačkoli se to u jednotlivých modelů liší, celkově je posilovací stojan mnohem stabilnější než stojan na dřepy. Vždy mějte na paměti, že stabilita je důležitá, když přemísťujete velkou váhu.

Příslušenství

Díky našim stojanům budete moci realizovat svou tréninkovou stanici i po jednotlivých kusech, podle svých ekonomických možností, se zárukou kvalitního výrobku za správnou cenu.

Zde je příklad toho, o čem mluvíme, náš bestseller:

Mighty CX-35 CPS

Její jednoduchý a funkční design je vynikajícím základem pro každou domácí posilovnu, jejíž funkčnost lze snadno rozšířit přidáním různých doplňků a příslušenství.

Na zadní stranu stojanu jsme přidali systém kladek CPS, který vám umožní provádět dřepy s opaskem, přítahy s podhmatem (chin-up) a další cviky, a na této adrese si jej můžete zakoupit.

Cena a shrnutí

Ať už máte jakýkoli rozpočet, jsme si jisti, že na našich stránkách najdete ten správný stojan pro své potřeby. Musím však uvést několik rozdílů, to, co stojí 200 EUR, nebude mít stejnou kvalitu jako to, co stojí 2000 EUR. Požadovat něco takového povede k tomu, že si koupíte nekvalitní výrobek bez záruky, který není vyroben v Evropě.

Na různých megaobchodech jsou stovky megaakcí na kuřata, ale nezapomeňte, že pokud je to příliš dobré na to, aby to byla pravda, může to být jenom nějaký balíček, a to v každém slova smyslu.

Při nákupu stojanu od společnosti Kingsbox se můžete spolehnout na tým profesionálů, kteří vždy zvednou telefon, mají fyzický sklad a prodali tisícům spokojených zákazníků své vynikající výrobky, jejichž kvalita je zaručena evropským certifikátem.

Sommario
Nome articolo
Stojan pro dřepy nebo posilovací stojan | Jak vybrat to nejlepší pro domácí posilovnu
Descrizione
Pokud se chystáte vážně posilovat s činkou v domácí posilovně nebo v garáži, budete si s největší pravděpodobností muset koupit stojan na dřepy (squat rack) nebo posilovací stojan (power rack).
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!