Search

Nova funkcionalna telovadnica za italijansko ragbi reprezentanco

Kakšen projekt! Dizajnirali in opremili smo 1000 m2 veliko funkcionalno telovadnico za italijansko ragbi reprezentanco. Izvedba telovadnice za ekipo “gli Azzurri”, eno izmed šestih ekip na svetu, ki se bori za zmago na prvenstvu šestih narodov (Guinness Men’s Six Nations), nam je bila resnično v čast. Projekt nam je predstavljal poseben izziv in izjemno priložnost, zato smo brez oklevanja sprejeli to partnerstvo.

Ko so predstavniki italijanske ragbi zveze (FIR) prvič stopili v stik z nami, moramo priznati, da so se nam uresničile sanje. Predvsem naši inženirji so si že dolgo želeli opremiti telovadnico za športno ekipo na taki ravni. Kar prekipevali so od idej, kako s pomočjo naših rešitev po meri ustvariti prostor, ki bo spodbujal timski duh in predstavljal”drugi dom” za ekipo.

18,5 m dolga struktura z 20 postajami za počepe

Predstavniki FIR so nam predali jasne zahteve glede telovadnice, vendar je naša ekipa takoj videla, da lahko projekt zastavimo bolj ambiciozno. Petra, vodja marketinga in Simon, eden izmed naših inženirjev, ki sta vodila ekipo, sta se odločila, da v projekt vključita predvsem več rešitev po meri in personaliziranih detajlov. Njun cilj je bil, da se telovadnico naredi kar se da funkcionalno in na videz mogočno.

Razmišljala sta, kako v projekt vključiti bolj praktične rešitve za vadbo celotne ragbi ekipe, kako narediti postavitev čim bolj priročno. Posebno pozornost pa sta namenila tudi celotnemu videzu telovadnice in temu, kako s pomočjo oblikovnih detajlov ustvariti vzdušje ekipnega duha in tovarištva.

Navdih za oblikovanje glavne strukture je Simon poiskal v telovadnicah ameriških univerzitetnih športnih ekip, ki so strokovnjaki pri ustvarjanju ekipnega duha in telovadnic takega tipa. Najprej je oblikoval Rack, ki kar 4 osebam omogoča hkratno, nemoteno izvajanje vaje počepa s palico. Namesto da bi v telovadnico postavil 5 takih posameznih Rackov, jih je želel povezati v eno strukturo. Njegova ideja je bila, da vsak posameznik, ki trenira, trenira za skupni cilj ekipe. Menil je, da bo taka struktura prispevala k občutku enotnosti ekipe.

Kot povezave med posameznimi Racki se je odločil izdelati po meri narejena stojala za bumper uteži. S tem je želel povečati praktičnost končne strukture in optimalno izkoristiti prostor. Ta stojala omogočajo vadečim, da vse bumper uteži, ki jih potrebujejo med vadbo, shranijo priročno zraven postaj za trening. Hkrati je Simon s temi stojali poskrbel, da imajo vadeči več kot dovolj prostora za prosto vstopanje in izstopanje iz Rackov, tudi če so na njih zasedene vse razpoložljive postaje. Na stojala je umestil po meri izdelane table z logotipom italijanske ragbi zveze (FIR), da s pomočjo njih okrepil občutek pripadnosti reprezentanci.

Končni rezultat je 18,5 m dolga struktura z 20 postajami za počepe, ki jih je mogoče uporabljati sočasno. Personalizirani detajli strukturo naredijo resnično impresivno. Je prva stvar, ki pritegne pozornost, ko vstopiš v telovadnico in ti takoj da vedeti, da si vstopil na ozemlje italijanske državne ragbi reprezentance.

Telovadnica, ki pooseblja Italijo

Glede barve strukture nikoli ni bilo dvoma. Izbrali smo savojsko modro, ki je značilna za ekipo. Petra in Simon sta za piko na i izbrala zlate detajle: po meri narejene zlate dodatke za rig in ostale majhne podrobnosti v zlati barvi.

“Kontrast med temno modro in črno ter zlatimi detajli, strukturo resnično dvigne. Dodajo ji tisti kraljevski videz. Želeli smo, da se ekipa ob pogledu nanjo počuti posebno. So med najboljšimi športniki v državi. Prav je, da trenirajo na najboljši opremi in se tega tudi zavedajo.”

(Simon)

Pri tem projektu smo se prvič soočili s tako barvitimi tablami. Vendar smo sprejeli izziv njihove izdelave, saj brez njih končni rezultat ne bi bil popoln. Želeli smo, da je na tablah FIR logotip predstavljen v vseh njegovih barvah z dodanimi zlatimi detajli, da bi resnično izstopal. Rezultat so masivne 7-plastne table po meri, ki le še povečajo impozantnost celotne strukture, za katero upamo, da bo navdihovala ekipo in ustrahovala nasprotnike, če bodo slučajno vstopili v njihovo telovadnico.

Poleg tabel po meri smo pod vsak vadbeni Rack umestili tudi personalizirano leseno platformo za dvigovanje uteži. Tako bodo vadeči športniki na vsakem koraku treninga imeli vizualni opomnik, da so del ekipe državne reprezentance.

Končni rezultat je, če citiramo njihovega trenerja za moč: osupljiv in bo zagotovo motiviral ekipo med tem, ko bo trenirala tukaj.

Specializirana oprema za ciljno usmerjeno vadbo za moč

Trener je imel nekaj posebnih zahtev in veseli smo, da smo lahko zagotovili želeno opremo: naše Royal Hip Thrusters in Viper extensions, dovolj nastavljivih klopi za vsakega in sisteme s škripčevjem za ciljno usmerjen trening moči. Dodali smo tudi nekaj sani za vaje eksplozivnosti, ki jih lahko izvajajo kar v telovadnici, na njihovi modri Sprinttrack umetni travi.

Končno, telovadnic v kateri lahko trenira celotna ekipa hkrati

Ta čudovita telovadnica po meri, ki je le njihova, bo ekipi pomagala okrpeti moralo in jih povezati. Treningi v tem prostoru, kjer so na vsakem koraku opomniki na njihov skupni cilj – zmaga za reprezentanco – bodo pomagali ohranjati motivacijo ekipe. Resnično velikega pomena je, da lahko v njej trenira celotna ekipa hkrati, saj tako ne bodo izvajali le treningov za moč, ampak bodo hrkati krepili tudi ekipni duh in vezi med soigralci.

Po besedah njihovega trenerja za moč:

“Nova telovadnica bo pomagala pri našem ekipnem duhu iz dveh razlogov. Prvič, že samo dejstvo, da bo celotna ekipa lahko trenirala skupaj ob istem času, bo ustvarilo pozitivno razpoloženje. In drugič, to je prvič, da ima reprezentanca na voljo opremo, predvsem strukturo, na takšni ravni, na kateri lahko trenira. To bo zagotovo pozitivno vplivalo na ekipo.”

(Michele Colosio)

Pravo veselje je bilo opazovati ekipo, ki je vstopila v novo telovadnico na prvi trening. Videti je bilo njihovo navdušenje nad novo opremo in ponos, ki so ga občutili. Praktično so kar prekipevali od energije in upamo, da se bodo tako počutili vsakič, ko bodo vstopili v svojo telovadnico. Pozitivna energija ekipe v telovadnici je bila nalezljiva in domov smo odšli z občutkom napolnjeni s ponosom nad tako uspešno izpeljanim projektom.

Tako italijanska državna ragbi reprezentanca, kot KingsBox sta polna mlade in ambiciozne energije z močno željo po rasti. Prav navdušenje, s katerim je KingsBox ekipa predstavila po meri izdelane rešitve, ki so jih bili pripravljeni izdelati zanje, je predstavnike FIR prepričala, da so se pri opremljanju njihove telovadnice odločili za KingsBox opremo.

Upamo, da bo končni rezultat motiviral ekipo med treningom in da bodo rezultati opazni tudi na igrišču. Mi že vemo, za koga bomo navijali na prvenstvu.

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!