Search

Kako odpreti Box?

»Kako lepo bi bilo imeti svoj Box!« Je to misel, ki te pogosto prešine? Torej beri dalje, saj ti bom v naslednjih štirih minutah razkril nekaj skrivnosti ter ti pomagal privarčevati čas in denar.

Tvoj cilj je uresničljiv v petih korakih, seveda pa ima vsak korak svoje izzive!

 

  1. Izračunaj stroške

Najprej moraš izračunati stroške, sestaviti proračun ter določiti zgornjo mejo porabe, ki je ne smeš preseči.

Največ denarja bo skopnelo za najemnino prostora, vodo, elektriko, računovodski servis, davke, marketing in morda zaposlene. Ti stroški se mesečno ponavljajo, ne glede na tvoje prihodke. Poskrbi, da stroški ne bodo že od začetka previsoki in se izogni finančnim glavobolom v prihodnosti!

Drugi večji strošek je investicija v opremo. Ta naložba je odvisna od tvojih prihrankov in števila partnerjev. Seveda lahko zaprosiš tudi za posojilo – najbolje pri družini ali prijateljih, vedno je na voljo tudi bančno posojilo. Med začetne stroške spadajo:

  • Prenova prostorov: pomisli na rušenje ali barvanje sten, graditev slačilnic…;
  • Vadbena oprema: kot pri vseh izdelkih se tudi pri športni opremi cene in kakovost spreminjajo od znamke do znamke. Nekatere znamke, kot na primer Eleiko, so cenovno precenjene, zato ti jih ne priporočam. Na drugi strani imaš Dechatlon, kjer so cene res ugodne, vendar obstaja možnost, da bo tvoja telovadnica vsako leto potrebovala obnovo. Po mojem mnenju so najboljša izbira podjetja kot je Kingsbox, saj ponujajo vrhunsko kvaliteto po nizkih cenah. Kot že rečeno, cene variirajo – celotno telovadnico lahko pri drugih znamkah opremiš za 16.000 do 40.000 evrov, pri KingsBoxu pa se ta cena giblje med 5.000 in 25.000 evrov, seveda pa je cena odvisna od velikosti tvoje telovadnice in tvojih želja.

 

  1. Lokacija telovadnice

Saj veš, kaj pravijo: lokacija, lokacija, lokacija. Ta je res pomembna, vendar je odvisna tudi od tvojih finančnih zmožnosti. Če si lahko privoščiš telovadnico v centru mesta, je to verjetno najboljša rešitev. V nasprotnem primeru se moraš zadovoljiti s predmestjem, ko bo posel stekel, pa lahko najdeš primeren prostor bolj v središču. Fukncionalna vadba ima to prednost, da so selitve enostavne in ti omogočajo, da se hitro prilagajaš povpraševanju.

Po tem, ko določiš predel mesta, ki ti najbolj odgovarja, preglej ponudbo nepremičnin. Imej v mislih stare tovarne, skladišča in podjetja v stečaju. Na spletu (na primer Nepremičnine.net) imaš veliko informacij o razpoložljivih prostorih.

Imej v mislih tudi vadeče: v okolici telovadnice mora biti parkirišče in/ali avtobusna postaja. Z vidika marketinga so najboljše lokacije v bližini nakupovalnih centrov ali šol, saj ti tako ne bo treba veliko zapravljati za reklamo novega vadbenega centa.

Najpomembneje: vdihni, izdihni in se pri odločitvi o lokaciji ne prenagli!

OK, prostor imaš. Kaj pa sedaj?!

 

  1. Pridobivanje novih članov

Na začetku je oglaševanje daleč najpomembnejše. Saj je logično – če te ljudje ne poznajo, te ne morejo oceniti, niti preizkusiti tvoje telovadnice. V prihodnje sledi daljši post o marketingu za Box-e, danes pa le nekaj hitrih nasvetov:

  • Socialni mediji so zelo pomembni – na Facebook, Instagram in Snapchat profil redno objavljaj fotografije in zgodbe iz tvoje telovadnice;
  • obišči lokalne dogodke in razširi glas o tvojem novem Boxu;
  • potrudi se in piši svoj blog, tako bodo ljudje vedeli, da si strokovnjak na svojem področju in ti bodo lažje zaupali;
  • sodeluj pri organizaciji tekem, na raznih športnih kampih in sejmih, kjer se lahko predstaviš potencialnim vadečim;
  • kupi oglasni prostor.

  1. Ne pozabi – podjetnik si!

Morda ti bo v začetku nekoliko nerodno, če bodo članarino morali plačevati tvoji prijatelji ali člani družine. Kot rečeno v naslovu – ne pozabi, podjetnik si! Tvoj posel je odvisen od prihodkov in to morajo razumeti tudi vadeči, ne glede na to, če so tvoji prijatelji ali ne. Dohodki ti bodo omogočili izobraževanja in izboljšave v telovadnici, zato se s strankami nikar ne pogajaj o cenah. Seveda pa lahko tvoj cenik vključuje tudi popuste – za študente, nove stranke, dolgoletne člane in podobno.

 

  1. Sledi logiki – treniraj in vztrajaj

Funkcionalna vadba je tvoja strast, zato pa imaš svojo telovadnico! Vedno najdi čas tudi za tvoj trening, saj le tako ohranjaš dobro fizično kondicijo ter ljubezen do tega športa. Tudi vadeči te bodo dojemali drugače, če bodo pri tebi čutili, da si z vsem srcem pri stvari. Glas o tvojem zanosu se bo širil in kmalu se bo povečalo število vadečih.

Seveda, včasih bo težko – psihično in fizično boš na dnu. A ne pozabi na dobro miselnost, ki izpostavlja vztrajnost, navdušenje in skupnost. Te vrednote naj te vodijo naprej v najtežjih trenutkih.

Torej, kaj še čakaš? Kot je rekel že slavni Walt Disney – sanje se uresničijo tistim, ki so dovolj pogumni, da jim sledijo. Držim pesti!

P.S.: Če imaš vprašanja, se nikar ne obotavljaj in mi svoje pomisleke napiši v komentar. V najkrajšem možnem času ti bom odgovoril.

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!