Zoek

KingsBox atleet: Lorenzo Costantini

  • Naam: Lorenzo
    Achternaam: Costantini
  • Sport: CrossFit
  • Land: Italia
  • KingsBox atleet sinds: 15.10.2020

Vertel ons hoe je leven veranderde in één dag

Voordat ik 21 werd, was ik een totaal ander mens. Ik leefde mijn leven passief, ik had geen motivatie, geen moed en geen zin om te leven. Op 14 november 2012 werd mijn leven op zijn kop gezet door een ongeluk op het werk dat leidde tot de amputatie van mijn rechterbeen. Ik moest vechten met het slechtste deel van mij, mijn demonen, ik moest mijn prioriteiten herdefiniëren en helemaal opnieuw beginnen. Als een kind moest ik leren lopen.

Hoe heb je je mentaliteit veranderd?

Later, na talrijke fouten, pijnlijke ervaringen en moeilijkheden, koos ik ervoor om het positieve uit dit ongeval te vinden.  De sport was fundamenteel in deze transformatie. Eerst begon ik met hardlopen, en toen ging ik verder met trektochten. Toen pas begon ik zelfs de meest voor de hand liggende dingen te waarderen, zoals lopen.

In augustus 2018 zette ik voor het eerst mijn enige voet in de box, en sinds die dag ben ik er nooit meer uitgeweest. Ik hou ervan om mezelf uit te dagen, mijn grenzen te overwinnen, en ernaar te streven om de beste versie van mezelf te zijn. Ik hou ervan om te trainen en de video’s van mijn workouts te publiceren, om te laten zien dat de grenzen alleen mentaal zijn en om degenen, die zich in een moeilijke situatie bevinden, aan te moedigen, simpelweg om hen te vertellen dat we allemaal door de pijn heen gaan. Maar het belangrijkste is hoe we met alles omgaan, want deze moeilijke momenten maken ons sterker en veerkrachtiger.

Ik heb ervoor gekozen dit leven te leven, en ik zal elk moment blijven waarderen.

Volg Lorenzo op Instagram: https://www.instagram.com/lorenzo_costantini_91/

Drie voorwerpen uit Lorenzo’s home gym:

Royal black bumper plates:

3 sec PU bar:

Kings Bar II:

Sommario
Nome articolo
KingsBox atleet: Lorenzo Costantini
Descrizione
Voordat ik 21 werd, was ik een totaal ander mens. Ik leefde mijn leven passief, ik had geen motivatie, geen moed en geen zin om te leven.
Autore
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!