Zoeken

Een krachtcamp sportschool voor het Italiaanse nationale rugbyteam

Wat een ongelooflijk project is dit geweest – het ontwerpen en uitrusten van een sportschool van 1000 m2 voor het Italiaanse nationale rugbyteam om te gebruiken voor hun krachttrainingskamp. Het was een ware eer om deze sportschool te realiseren voor een van de Zes Naties teams, “gli Azzurri”. We waren dol op de kans en de uitdaging en aarzelden niet om het partnerschap aan te gaan.

Toen de vertegenwoordigers van de Italiaanse Rugby Federatie (FIR) ons over het project benaderden, moeten we toegeven dat het een droom was die uitkwam voor ons. Vooral onze ingenieurs hadden er lang van gedroomd om een sportschool voor een sportteam op dit niveau uit te rusten, waar ze alle op maat gemaakte opties konden benutten om de sportschool een echt “thuis” voor het team te maken.

Een 18,5 m lange structuur die 20 trainees tegelijkertijd laat trainen

Het FIR-team gaf ons een solide overzicht van wat ze van hun sportschool wensten, maar het KingsBox-team dat verantwoordelijk was voor dit project, onder leiding van hoofd marketing Petra en Simon, een van onze ingenieurs, besloot het project veel verder te nemen. Ze besloten om volledig gebruik te maken van onze op maat gemaakte opties om de functionaliteit, praktische bruikbaarheid en het uiterlijk van de sportschool te maximaliseren.

Ze dachten speciaal na over hoe ze meer praktische oplossingen voor de training van het hele team konden opnemen zodat de opstelling zo handig mogelijk voor hen zou zijn. Ze besteedden ook speciale aandacht aan het totale uiterlijk van de sportschool en hoe ze ontwerpdetails konden toevoegen om die speciale sfeer van team synergie en kameraadschap te creëren.

Bij het ontwerpen van de belangrijkste trainingsstructuur, zocht Simon inspiratie bij de sportscholen van Amerikaanse college sportteams, erkennend dat zij de experts zijn in het creëren van teamgeest. Eerst stelde hij zich een rek voor dat 4 mensen tegelijkertijd squats zou laten trainen, maar in plaats van 5 rekken te hebben, besloot hij ze te verbinden in één grote structuur. Het idee is dat de individuele training van de spelers is verbonden in één team dat samenwerkt voor een gemeenschappelijk doel. Hij voelde dat dit zou bijdragen aan het gevoel van eenheid van het team, en we geloven dat de op maat gemaakte sportschool precies dat heeft gedaan.

Hij gebruikte op maat gemaakte bumperopslagstructuren om de rekken tot één geheel te verbinden. Dit is praktisch op meer dan één manier. Ten eerste stelt het de gebruikers in staat om alle bumpers die ze nodig hebben tijdens de training direct naast de squatstations op te bergen. Tegelijkertijd zorgde Simon ervoor dat er meer dan genoeg ruimte zou zijn voor de spelers om in en uit de squatstations te bewegen, zelfs als ze op volle capaciteit trainden, 4 spelers per rek. Tot slot, naast het vasthouden van de bumpers, bevat het ook op maat gemaakte borden met het logo van de Italiaanse Rugby Federatie om het gevoel van verbondenheid met het nationale team te versterken.

Het resultaat is een 18,5 m lange structuur die 20 squatstations biedt die tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Met al het prachtig op maat gemaakte ontwerpdetail is de structuur werkelijk indrukwekkend om te zien. Het is het eerste wat je opvalt als je de sportschool binnenloopt, en je weet meteen dat je het territorium van het Italiaanse Nationale Rugbyteam bent binnengestapt.

Een sportschool die Italië belichaamt

Natuurlijk is de structuur Savoois blauw, passend bij de kenmerkende kleur van het team. Maar om iets speciaals toe te voegen, besloten Petra en Simon om kleine details evenals de rigbevestigingen in een prachtige gouden kleur aan te passen. De twee kleuren samen brengen de structuur en de hele sportschool echt tot leven.

“De gouden details springen echt uit op de donkerblauwe en zwarte structuur en tillen het op. Ze geven die speciale “Koninklijke” uitstraling. We wilden ervoor zorgen dat het team zich speciaal voelt als ze erop trainen. Ze behoren tot de beste in de natie en zouden moeten trainen op de beste beschikbare uitrusting en dat weten.”

(Simon)

Het creëren van de op maat gemaakte borden voor het rek in zoveel kleuren was een primeur voor ons, maar we namen de uitdaging aan omdat we wilden dat ze perfect zouden zijn voor het eindresultaat. We wilden het FIR-logo in volle kleur met gouden details om het te laten opvallen. We eindigden met 7 gelaagde op maat gemaakte borden die de visuele impact van de sportschool versterken. Ze voegen alleen maar toe aan de massaliteit van de hele structuur die we hopen dat het team zal inspireren en de tegenstanders zal intimideren als ze toevallig hun sportschool binnenlopen.

Naast de op maat gemaakte borden met de FIR-logo’s, hebben we ook gepersonaliseerde houten liftingplatforms onder elk trainingsstation gepersonaliseerd, wat de hele structuur samenbracht. We deden dit zodat de atleten bij elke stap van hun training een visuele herinnering hebben dat ze deel uitmaken van het nationale team.

Zoals hun krachtcoach zei, is het resultaat adembenemend en zal het zeker helpen om het team te motiveren als ze hier werken.

Gespecialiseerde uitrusting voor gerichte krachttraining

De coach had enkele specifieke verzoeken, en we zijn blij dat we de gewenste uitrusting konden leveren: onze Royal Hip Thrusters en Viper extensions, genoeg verstelbare bankjes voor iedereen, en katrolsystemen voor gerichte krachttraining. We hebben ook enkele push sleds toegevoegd voor snelheids- en acceleratiewerk dat ze binnen in de sportschool op hun aangepaste blauwe sprintbaan kunnen doen.

Eindelijk een sportschool van hun eigen waar het hele team tegelijkertijd kan trainen.

Omdat het team nu een prachtige op maat gemaakte sportschool van hun eigen heeft, zal het helpen om het moreel te verhogen en het team samen te brengen. Trainen in deze op maat gemaakte ruimte, waar ze bij elke stap worden herinnerd aan hun gemeenschappelijke doel om voor het nationale team te winnen, zal helpen om het team gemotiveerd te houden. De coach zal in staat zijn om aan hun krachtvaardigheden en kameraadschap te werken, aangezien het hele team samen kan trainen. Dit brengt het team samen en versterkt hun band als teamgenoten.

Volgens hun krachtcoach:

“De nieuwe sportschool zal helpen met onze teamgeest, om 2 twee redenen. Ten eerste, gewoon het feit dat het hele team tegelijkertijd samen kan trainen. Het zal deze positieve krachttrainingsstemming creëren. En ten tweede, dit is de eerste keer dat het nationale team de uitrusting, vooral de structuur, op dit niveau heeft om op te trainen. De functionaliteit en het hele uiterlijk… Dit zal zeker positief het team beïnvloeden.”

(Michele Colosio)

Het team hun nieuwe sportschool zien binnenlopen voor hun eerste training was een ware vreugde. Je kon hun enthousiasme voor de nieuwe uitrusting en hun trots zien. Ze barstten praktisch van energie, en we hopen dat ze zich elke keer zo voelen als ze hun sportschool binnenlopen. De elektrische energie van het team in de sportschool was besmettelijk, en we vertrokken met een ongelooflijk energiek gevoel van zo’n succesvol project.

Een partnerschap van gemeenschappelijke geesten

Het Italiaanse Nationale Rugbyteam en KingsBox zijn gevuld met jonge en ambitieuze energie en de wens om te groeien. Zoals ze zeiden, wat hen echt overtuigde om met KingsBox samen te werken aan hun nieuwe sportschool, was het enthousiasme waarmee we de op maat gemaakte en gepersonaliseerde oplossingen presenteerden die we voor hen bereid waren te maken. Toen ze de sportschool zagen die we voor hen hadden bedacht, wilden ze niet meer met standaardoplossingen verder.

We hopen dat het voltooide resultaat het team zal motiveren om hard te werken en dat de resultaten hen zullen helpen om op het veld te winnen. We weten voor wie we zullen juichen als de wedstrijden beginnen!

Sommario
Een krachtcamp sportschool voor het Italiaanse nationale rugbyteam
Nome articolo
Een krachtcamp sportschool voor het Italiaanse nationale rugbyteam
Descrizione
Wat een ongelooflijk project is dit geweest - het ontwerpen en uitrusten van een sportschool van 1000 m2 voor het Italiaanse nationale rugbyteam om te gebruiken voor hun krachttrainingskamp. Het was een ware eer om deze sportschool te realiseren voor een van de Zes Naties teams, "gli Azzurri". We waren dol op de kans en de uitdaging en aarzelden niet om het partnerschap aan te gaan.
Autore
Nome autore
KingsBox
Logo

Thanks!

Please enter your email and we will send you the catalog on email!